ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Moody's ha rebaixat la qualificació CFR (corporate family) de Grifols fins a 'B1' des de 'Ba3' i la seva qualificació PDR (default avaluació) fins a B1-PD des de 'Ba3-PD'. Al mateix temps ha retallat les qualificacions sènior de Grifols, Grifols World Wide Operations i Grifols World Wide Operations USA fins a 'Ba3' des de 'Ba2' i la valoració sènior no garantit fins a 'B3' des de 'B2'. La seva perspectiva és negativa.

  • 9,03€
  • 4,44%
  • 6,15€
  • 2,33%

La retallada i la perspectiva negativa responen a la compra de l'alemanya Biotest per part de Grifols, cosa que es va conèixer divendres passat. Cal recordar que aquest dimarts S&P va rebaixar també la seva valoració sobre Grifols (fins a 'BB-' des de 'BB'), igualment amb perspectiva negativa, a causa d'aquesta adquisició.

La compra de Biotest es pagarà amb un finançament pont no garantit per import de 2.000 milions. Moody's, com S&P, considera que això augmentarà encara més l'elevat palanquejament de Grifols.

"La rebaixa també té en compte els efectes de la pandèmia de la Covid, que se seguiran notant, i les expectatives que els baixos volums d'obtenció de plasma als EUA durant el primer semestre seguiran afectant els ingressos i flux de caixa de Grifols durant els propers 12 a 18 mesos, mantenint el seu palanquejament elevat", explica l'agència.

Finalment, la rebaixa incorpora així mateix l'impacte de la política financera més agressiva de Grifols. "La companyia ha realitzat recentment diverses adquisicions financeres amb deute i efectiu, i algunes recompres d'accions, en un moment en què el seu palanquejament ja era elevat, i també se n'ha reduït la liquiditat disponible", conclou Moody's.

Noticias relacionadas

contador