camp nou cataluna
8,34€
  • 0,04€
  • 0,51%

Les negociacions que manté la família Grífols -i que s'efectuen al marge de l'empresa de hemoderivats- amb la directiva del FC Barcelona per adquirir els drets de patrocini del nou estadi Camp Nou ha adoptat un nou rumb. Segons informen diversos mitjans, els Grifols han proposat un patrocini rotatori durant els 20 anys que duri l'acord.

  • 6,04€
  • 1,43%

El Club compta amb ingressar uns 200 milions d'euros en virtut d'aquest acord que, en materialitzar-se, no implicaria que el nou estadi blaugrana rebés el nom de la multinacional. En canvi, els Grifols actuarien com a intermediaris durant les dues dècades de l'acord amb altres empreses que sí que adquirissin els 'naming rights' de l'estadi.

En materialitzar-se, no seria la primera incursió de la família catalana al món de l'esport, els interessos de la qual s'estenen més enllà de la indústria farmacèutica.

El Club Joventut de Badalona de bàsquet va anunciar l'agost l'acord amb el grup inversor Scranton Enterprises, que té un 8,67% de les accions de Grifols. Més tard, el setembre, es va convertir en l'accionista majoritari de l'equip després que la resta de l'accionariat acceptés una ampliació de capital de 3,69 milions d'euros. A més, la societat vinculada a la família catalana va invertir 1,5 milions d'euros en RealTrack Systems, l'empresa d'Almeria que monitoritza amb geolocalització les armilles que porten durant els entrenaments els jugadors i aporten dades immediates.

Scranton Enterprises, amb seu a Holanda, pertany a diversos directius del gegant català d'hemoderivats, entre els quals figura Víctor Grífols Roura, que era el president i conseller delegat del grup fins que va traspassar el gener les seves funcions de direcció al seu germà Raimon Grífols Roura i al seu fill Víctor Grífols Deu, si bé ocupa el càrrec de president no executiu del consell d'administració.

L'empresa declara tenir interessos al sector immobiliari a Europa, així com en empreses de mitjana i petita capitalització de les tecnologies de la informació i financeres. L'acord amb el club blaugrana s'efectuaria mitjançant aquesta societat.

Noticias relacionadas

contador