ep junta daccionistesgrifols
EUROPA PRESS
8,39€
  • 0,30€
  • 3,71%

Grifols (+1,4%) és dels pocs valors que s'aferra al verd a l'IBEX aquest dijous. La farmacèutica celebra al parquet el seu anunci d'aquest dimecres, després del tancament del mercat, segons el qual està preparant el seu gran salt al mercat xinès.

La companyia va anunciar concretament que ha iniciat converses per arribar a una aliança estratègica amb la companyia xinesa Shanghai RAAS, líder en la producció de medicaments plasmàtics.

La farmacèutica negocia comprar la companyia Shanghai RAAS, valorada en 5.000 milions

D'aquesta manera, Grifols podria aliar-se amb Shanghai RAAS mitjançant la integració de la seva companyia Grifols Diagnostic Solutions (GDS) i les seves subsidiàries, a canvi de la presa de control en la companyia. GDS ha estat valorada en 5.000 milions de dòlars, (4.390 milions d'euros al canvi actual) per la qual cosa es tractaria de la major operació corporativa de la seva història.

Els analistes de Bankinter asseveren que "aquesta operació permet a Grifols afermar la seva posició al mercat xinès de la mà d'un soci amb àmplia presència i experiència i generar sinèrgies en el desenvolupament de productes i en accés a matèria primària (plasma). L'operació no suposa un augment de l'endeutament de Grifols, que ascendeix a 5.781 M €, 4,5x EBITDA".

Per la seva banda, els de Berenberg asseguren que "des d'una perspectiva estratègica aquesta operació acceleraria les perspectives de creixement a llarg termini de Grifols, encara que també podria diluir significativament el benefici per acció (BPA) a curt i mitjà termini". Amb tot, manté la seva recomanació de 'neutral' respecte al valor.

Finalment, des de Sabadell recomanen 'vendre' i li atorguen un preu objectiu de 23,6 euros (respecte als 25,72 euros per acció als que cotitza avui ). El banc subratlla que el salt a la Xina seria "una notícia positiva d'impacte difícil de quantificar fins a conèixer el preu final i els detalls de l'acord", a més que "la Xina és un dels mercats amb més potencial del món en importació d'una de les 4 grans proteïnes plasmàtiques".

Noticias relacionadas

contador