procleix grifols
Grifols

Grifols ha informat aquest dimecres al mercat, a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que està treballant en l'emissió de deute sènior garantit, els fons del qual pretén destinar a refinançar el deute no garantit que venç el 2025.

  • 10,18€
  • 3,37%
  • 7,00€
  • 6,06%

"Grifols està treballant activament per emetre deute senior garantit (senior secured notes), els fons del qual, en cas d'èxit, es destinaran a refinançar deute no garantit (senior unsecured notes) amb venciment el 2025", ha explicat la companyia.

Així mateix, ha detallat que "en cas que la transacció es dugui a terme amb èxit", procedirà a fer els comunicats pertinents per mantenir informat el mercat.

La companyia d'hemoderivats ha aprofitat també el seu comunicat per insistir que "continua avançant cap al tancament de la venda d'un 20% de la seva participació en Shanghai RAAS al Grup Haier, per una suma de 1.800 milions de dòlars nord-americans," com a part del seu acord estratègic”.

"Es preveu que aquesta transacció es tancarà a la primera meitat de l'any 2024, d'acord amb el que s'ha planificat", destaca Grifols, que explica que els ingressos derivats d'aquesta desinversió "s'utilitzaran per a la reducció de deute garantit (secured debt)" .

Precisament, aquesta comunicació respecte als seus plans per reduir deute, es produeix uns dies després que Grifols enviés un comunicat a la CNMV per respondre als requeriments del regulador, en què recalculava el deute a l'alça en 1.100 milions d'euros, encara que la companyia va insistir després que es tractava d'una "interpretació errònia" de les xifres comunicades.

Segons va explicar, al contrari del que han recollit els mitjans, el seu deute no s'havia recalculat a l'alça, sinó que aquests 1.100 milions "no constitueixen un deute financer, ja que estan relacionats amb els lloguers futurs dels immobles de més de 390 centres de donació de plasma a tot el món i, per tant, no representa cap deute nou”.

Noticias relacionadas

contador