dl grifols
Auledas via Wikimedia Commons

Barclays va retallar aquest dijous el preu objectiu de Grifols després d'actualitzar el seu model per als resultats de l'any fiscal 2023 "després de les turbulències recents". L'ha baixat fins als 13 euros des dels 18 euros, mentre que reitera el seu consell de sobreponderar. Aquest nou preu encara suposa atorgar a la companyia un potencial de més del 40% des dels nivells de cotització actuals.

  • 9,95€
  • -2,26%
  • 7,01€
  • 0,14%

Barclays diu que la recuperació de Grifols "segueix intacta", encara que reconeix que la magnitud de la recuperació necessària és més gran del que s'ha anticipat. Com a resultat, en baixa el preu objectiu.

L'informe destaca que l'any 2024 ha afectat la confiança dels inversors a Grifols i ha portat les accions a mínims històrics (6,36 euros). "Això va ser desencadenat inicialment per la publicació d'un informe de venda curta qüestionant la comptabilitat de Grifols, posteriorment ratificat per la CNMV, així com la seva capacitat per cobrir el seu deute. A més, la comunicació deficient de l'administració sobre els costos de capex compromesos i la capacitat per generar FCF (flux de caixa lliure) orgànic postcovid han exacerbat la situació”, explica Barclays.

Tot i això, la companyia continua sent positiva sobre el negoci subjacent de plasma” i suggerim que la història de recuperació, iniciada al tercer trimestre del 2022 amb el nomenament de Steven Meyer, segueix en efecte, encara que creiem que la magnitud d'aquesta recuperació és més gran del que s'anticipava”.

Amb el nomenament del nou CEO, José Ignacio Abia Buenache, efectiu des de l'1 d'abril, Barclays veu la designació d'"un candidat veritablement extern, especialment un amb un sòlid historial al sector de la salut i específicament a tractar amb escàndols financers/ cooperació amb reguladors". Aquests experts ho consideren ideal per guiar Grifols en la seva propera etapa de creixement postcovid.

"El proper catalitzador clau per a les accions és completar la desinversió de SRAAS, esperada al primer semestre del 2024, mentre esperem les aprovacions regulatòries finals d'Aràbia Saudita, Vietnam i la Xina. Encara mantenim la confiança que un equip de gestió adequadament incentivat pot generar retorns significatius per als accionistes en fer marges i eficiències millorades, la pregunta clau pendent és si Grifols pot generar un FCF orgànic significatiu per pagar el seu deute a partir de l'any fiscal 2025, sense dependre de més desinversions”.

Noticias relacionadas

contador