ep cesar gonzalez bueno consejero delegado del banco sabadell durante su intervencion en el curso de
APIE

"Tenim la porta tancada a TSB. De tant en tant sorgeix algun globus sonda, però no tenim intenció de vendre i no mantenim cap conversa per fer-ho". Són les declaracions de César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell, que ha tancat la porta a vendre'n qualsevol divisió.

  • 1,50€
  • 4,09%

“Ens agrada el perímetre que té el grup. Totes les unitats de negoci a Espanya, TSB, Mèxic... totes aquestes millorant resultats i ens dediquem a gestionar-ne la rendibilitat i donar el millor servei. És el que estem fent amb TSB i tot la resta”, ha afegit el directiu.

Sobre la possible remuneració dels dipòsits a termini fix, a causa de la pujada dels tipus d'interès a la zona euro, ha comentat que “ara mateix, els fons d'inversió garantits són un producte molt més atractiu, perquè permeten més finestres de liquiditat".

En aquest sentit, ha afegit que “apostarem per aquests productes garantits perquè ens semblen més adequats i buscarem les millors formes per oferir nous productes als nostres clients”.

Sobre l'impost a la banca que aplicarà el govern espanyol, González-Bueno ha calculat que "el 2023, preveiem que el seu impacte sigui de 170 milions d'euros". Per al 2024, ha afegit que “serà superior, en funció del creixement dels nostres resultats”.

Pel que fa a la recompra d'accions anunciada pel banc, valorada en 204 milions d'euros, ha dit que "és un moment òptim, perquè estem per sota del nostre valor en llibres i llença un missatge molt positiu de confiança al mercat".

De cara al futur, ha assenyalat que “el Consell ha establert que el nostre payout (percentatge de beneficis que es distribueix als accionistes) serà entre el 40% i el 60%, en funció de les circumstàncies. La composició serà la que considerem més adequada. Per sota d'una vegada el nostre valor en llibres té més sentit fer recompres d'accions. Però això encara no està definit”.

Noticias relacionadas

contador