• Goldman i Citi atorguen un potencial alcista del 16% als títols d'Inditex
  • Les dues firmes són optimistes amb els resultats que l'empresa gallega publicarà el 21 de setembre
inditex

A vint-i-un dies que Inditex presenti resultats del seu primer semestre fiscal, la companyia tèxtil torna a consagrar a la seva gestió, aquesta vegada de la mà de Goldman Sachs i Citi. Ambdues entitats nord-americanes han situat el seu preu objectiu de l'empresa a dotze mesos fins als 37 euros. Aquest dimecres, la companyia ha tancat amb caigudes del 0,35% fins als 31,7 euros.

  • 43,49€
  • -0,87%
El banc subratlla de la companyia la seva fortalesa en l'increment de les vendes "amb una menor inversió de capital"

Goldman Sachs ha pujat a aquest nou preu des dels 34,5 anteriors, a més de que manté la seva recomanació de comprar títols de la gallega. El banc subratlla la fortalesa d'Inditex en l'increment de les vendes “amb una menor inversió de capital”. Destaca al seu torn el creixement del canal 'online' de vendes d'Inditex com un factor clau perquè les perspectives de creixement que tenen sobre els ingressos de l'empresa, un 12% anual fins a 2021, “segueixi sent fort”. Goldman remarca també que aquesta pujada de les vendes depèn cada vegada menys del creixement d'espai físic per realitzar-les, alguna cosa que al seu torn requereix de menys despesa de capital.

Abans que l'empresa presenti resultats del seu primer semestre fiscal, el banc espera per Inditex una pujada del benefici per acció del 7% (0,399 euros per títol) per a aquest període, basat principalment en la millora en un 10% de les vendes de superfícies comparables (LFL) en el segon trimestre. Aquest indicador mesura la variació de les vendes de la companyia excloent factors d'expansió de la companyia.

Goldman Sachs preveu al seu torn que el benefici abans d'impostos d'Inditex per al primer semestre arribi a 1.526 milions d'euros, mentre que espera 840 milions per al segon trimestre. Per a tot l'any 2016 pronostica 3.743 milions de guanys abans d'impostos i un benefici net de 2.874 milions.

Com a contrapunt, el banc d'inversió nord-americana apunta al fet que aquest preu objectiu podria veure's influït per una possible inflació en els costos de matèries primeres que utilitza l'empresa, així com per una menor disponibilitat de “botigues ben situades”. També apunten com a risc per a la companyia una menor demanda dels consumidors a nivell global, així com a possibles moviments bruscs en les divises que podrien influir negativament en els seus ingressos.

CITI APUNTA TAMBÉ ALS 37 EUROS

D'altra banda, els analistes de Citi també recomanen comprar els títols de la multinacional gallega a 37 euros per acció, a causa de la força de vendes de l'empresa i el seu pas al canal "online". Aquest preu de 37 euros per títol està entre els més alts donats pels analistes, ja que el consens de mercat que recull Bloomberg se situa en els 33,96 euros.

Entre uns altres, el Grup Santander atorga 37,60 euros al preu dels títols, mentre que BBVA els valora a dotze mesos en 28.97 euros. Les accions de la companyia cotitzen a 31,98 euros, amb la qual cosa el potencial de pujada dels títols respecte a aquest consens és de gairebé dos euros, un 6,2% més. Respecte als 37 euros, el potencial alcista és del 16%.

HSBC es manté com la signatura més optimista amb Inditex, ja que a l'agost ha elevat el seu preu objectiu sobre la tèxtil dels 28 als 40 euros, un 43% d'increment.

contador