• El bonus es pagarà per diferències entre la cotització en borsa d'ACS i el nivell dels 33,9 euros
florentino_630

No hi ha mal que per bé no vingui. La dolorosa derrota en el descompte del Reial Madrid a les mans del FC Barcelona (2-3) va caure com un gerro d'aigua freda a la llotja del Bernabéu. Però la tristesa li ha hagut de durar poc a Florentino Pérez, president del club merengue, que avui ha rebut un grata notícia: ACS repartirà un ‘superbonus’ de 210 milions d'euros entre els 62 empleats més importants de l'empresa i, entre ells, ell.

ACS

  • 37,70€
  • -1,72%

El cobrament es produeix perquè s'ha complert la condicionalitat necessària perquè s'executi el pla d'incentius 2014-2017 per al lliurament una mica més de 6 milions d'accions als seus directius. Aquesta condició era que ACS cotitzés per sobre dels 33,899 euros per acció abans del proper 1 de maig, Dia del Treballador. La constructora s'ha situat aquest dilluns per sobre d'aquest nivell gràcies al ral·li alcista de les borses europees, que estan disparades per la victòria de Manu Macron a la primera volta de les eleccions gal·les.

Després de més de 1.000 dies esperant al bonus, 62 directius de l'empresa s'embutxacaran un sucós incentiu el mes que ve. Al capdavant d'aquesta esperada pluja de milions se situen cinc dirigents de la constructora, que es quedarien amb el 40% del 'superbonus' si es compleix la condició que ACS cotitzi prop dels 34 euros per títol.

Fonts de la constructora van confirmar a Bolsamanía que aquest és el nivell d'activació dels ‘stock options', que suposarà la compravenda de títols i el lliurament de la diferència als seus directius, no de la totalitat del valor de les accions, segons expliquen des d'ACS. Segons consta al fet rellevant enviat a la CNMV, el nombre d'accions objecte del Pla d'Opcions serà d'un màxim de 6,2 milions d'accions, de cinquanta cèntims d'euro de valor nominal unitari, el benefici del qual no és la totalitat del valor de cada acció, sinó la diferència entre la seva cotització i la fixada al pla d'incentius.

"Les opcions seran exercitables, per meitats i iguals parts, acumulables a elecció del beneficiari, durant el segon i tercer anys següents a l’1 de maig de 2014, inclusivament. No obstant això, en cas d'extinció de la relació laboral per causes diferents de l'acomiadament declarat procedent o de la simple voluntat del beneficiari, les opcions seran exercitables als sis mesos de produït l'esdeveniment en qüestió als casos de defunció, jubilació, prejubilació o invalidesa permanent i als 30 dies als altres casos", explica la constructora.

Noticias relacionadas

contador