• Es el mayor embotellador mundial independiente del célebre refresco
  • Goldman Sachs ha recomendado comprar las acciones de la empresa
  • El banco afirma que tiene un potencial alcista del 17% sobre su primer precio en bolsa
  • Sus acciones han llegado a marcar un máximo intradía en 40,5 euros
coca cola femsa mexico

Coca-Cola European Partners (CCE), la major embotelladora mundial independent de la multinacional, no ha aconseguit mantenir el bon ritme de la seva estrena en borsa, malgrat que començava la jornada de divendres amb pujades després de tancar el dia de la seva estrena en el parquet madrileny amb una pujada de l'1,04% fins als 35,95 euros per acció. En tancar els seus títols cauen un 1,25% fins als 35,50 euros, encara que arribaven a marcar un màxim intradía en els 40,5 euros per acció.

  • 67,00€
  • 0,60%

Els analistes de Goldman Sachs han emès una valoració molt positiva sobre l'empresa. Aquests experts recomanen comprar CCE, amb un preu objectiu de 41 euros i un potencial alcista del 17% sobre el tancament de 35 euros que va registrar l'empresa en el seu debut a la borsa holandesa.


En la seva opinió, CCE es beneficiarà d'un augment dels marges de beneficis, a causa de les sinergies de costos que obtindran les tres embotelladores fusionades els propers anys. A més, espera un creixement del benefici per acció superior al 10% durant els propers tres anys, impulsat per majors marges i el procés de despalanquejament.


I, finalment, apunten a una millor valoració futura per part del mercat, segons augmenti el creixement del benefici per acció i augmenti el flux de caixa de l'empresa.


AIXÍ ÉS COCA-COLA EUROPEAN PARTNERS

L'empresa no ha realitzat una OPV prèvia ni una OPS, sinó que ha debutat al parquet mitjançant el sistema de 'listing', amb la venda d'accions directament al mercat de Coca-cola Enterprises, que cotitzaven a Nova York. La firma americana controlarà el 48% del gegant embotellador, mentre que la resta del capital es reparteix entre Coca-cola Iberian Partners, que ostenta el 34%, i The Coca-Cola Company, que té el 18%.


"Amb un història conjunta a Europa de gairebé un segle, les tres companyies que s'integren avui darrere d'una de les marques més reconegudes d’àmbit global, estan preparades per convertir-se en la millor embotelladora dins del sistema Coca-Cola de tot el món", ha afirmat Sol Daurella, presidenta del consell d'administració de Coca-Cola European Partners.


COMPROMÍS DE PERMANÈNCIA DE LA FAMÍLIA DAURELLA


Els accionistes espanyols de Coca-cola European Partners, és a dir la família Daurella i la resta de socis, tenen un compromís de permanència en l'accionariat ('lock-up') de 365 dies, període en el qual no podran desprendre's de les seves accions, la qual cosa suposa l'aposta i la confiança en el creixement del negoci.


La nova companyia, amb un 'free float' inicial del 48%, començarà a cotitzar amb un deute d'uns 7.500 milions de dòlars (6.588 milions d'euros) en tancar el 2015 (inclosa l'emissió de bons per finançar la sortida a Borsa i retribuir els accionistes de Coca-Cola Enterprises), i s'ha marcat l'objectiu de reduir la seva ràtio de deute net pro-forma de 3,5 vegades el seu Ebitda fins a 2,5 vegades a finals de 2017. Així mateix, la firma es troba actualment immersa en el refinançament de 2.200 milions d'euros de deute bancari.


Amb 25.000 empleats, el gegant embotellador donarà servei a una població de més de 300 milions de persones en 13 països de tot Europa Occidental, que inclouen Espanya, Andorra, Portugal, Islàndia, Alemanya, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Holanda, Luxemburg, Mònaco, Noruega i Suècia.

contador