ep recursogestamp logotipo
GESTAMP

Gestamp, la multinacional espanyola especialitzada en el disseny, desenvolupament i fabricació de components metàl·lics d'alta enginyeria per a la indústria de l'automoció, reforça la seva presència a la Xina mitjançant la signatura d'un acord estratègic de Joint Venture (JV).

Gestamp ha signat un acord de JV amb Beijing Hainachuan Automotive Parts Co Ltd (BHAP), companyia xinesa especialitzada en components d'automoció, subsidiària de Beijing Automotive Industry Group Co, Ltd (Grup BAIC), una de les principals grups d’automoció al mercat xinès.

BAIC és el cinquè major fabricant d'automòbils a la Xina. Produeixen automòbils tant de marca local com per Daimler i Hyundai a través dels seus acords de JV amb aquests fabricants. L'operació està subjecta a l'aprovació de la comissió especial xinesa SASAC, així com a la de competència i altres autoritats governamentals.

Aquesta nova aliança millora la posició estratègica de Gestamp amb l'objectiu de donar suport no només a Daimler, Hyundai i altres fabricants a l'àrea de Pequín, sinó també a les marques pròpies de BAIC a tota la Xina

Aquesta nova aliança millora la posició estratègica de Gestamp amb l'objectiu de donar suport no només a Daimler, Hyundai i altres fabricants a l'àrea de Pequín, sinó també a les marques pròpies de BAIC a tota la Xina. Fora de Pequín, Tianjin i la província de Hebei, Gestamp continuarà fabricant components d'automoció per a altres clients fora de la JV.

BHAP, la subsidiària de components de BAIC Group, fabrica productes que inclouen components interiors i exteriors, controls electrònics i altres sistemes. Amb unes previsions de vendes de 6.550 milions d'euros (50 milions de renminbis) el 2017, té més d'una dotzena de Joint Ventures amb empreses de components líders al món.

DUES NOVES PLANTES A LA XINA

L'anunci augmenta la presència de Gestamp a la Xina amb l'inici de les operacions de la planta de Tianjin, que estava en construcció, i la incorporació d'una nova planta a Pequín procedent del Grup BAIC. Gestamp comptarà així a la Xina amb 11 plantes de producció. Les plantes se centraran principalment en l'estampació de carrosseries, incloent-hi el hot stamping (tecnologia en la qual Gestamp és líder mundial).

A més, es fabricaran conjunts acoblats i peces de xassís. L'anunci reforça l'estratègia de Gestamp per enfortir la seva col·laboració tant amb els fabricants internacionals com locals. Les noves plantes posen de manifest el compromís de Gestamp amb el seu creixement a la Xina, el major mercat de la indústria de l'automoció.

El 2016, les vendes de Gestamp a la Xina van pujar a 719.600.000 d'euros amb més de 4.300 empleats. Entre 2013 i 2016, la companyia va invertir 282 milions d'euros en aquest país. El vicepresident de BAIC i president de BHAP, Cai Suping, va explicar que el Grup BAIC reforçarà la seva estratègia NEV (Vehicles de Nova Energia, per les seves sigles en anglès) en totes les àrees.

En aquest sentit, Cai Suping ha assenyalat que la "Joint Venture amb Gestamp, una empresa líder global de components d'automoció, complementarà el desenvolupament de les tecnologies d’alleugeriment de BHAP, optimitzarà el layout industrial i donarà suport a la estratègia NEV del Grup".

"La nostra cooperació és un pas endavant cap a l'estratègia d'integració a la zona Pequín-Tianjin-Hebei. BHAP col·laborarà estretament amb Gestamp per enfortir el creixement de l'aliança d'empreses", va afegir Cai Suping. Per la seva banda, el president executiu de Gestamp, Francisco J. Riberas, va valorar: "BHAP és un reconegut fabricant de components d'automoció, com a part de BAIC Group. Tenim un ambiciós pla de creixement en una zona amb enorme potencial"." Aquesta aliança integra nous projectes comercials amb clients existents i enforteix també la nostra posició amb marques locals xineses, la qual cosa està en línia amb l'estratègia del Grup", va afegir Riberas.

Noticias relacionadas

contador