presidenta gamesa
Bolsamanía

Rosa María García ha renunciat al seu càrrec com a presidenta de Siemens Gamesa. A partir l'1 de desembre de 2018, García deixarà el seu lloc, així com el seu càrrec de vocal del consell d'administració. Miguel Ángel López Borrego la substituirà com a president del grup.

  • 18,05€
  • 0,00%

Les accions de la companyia han pujat aquest dimarts un 2,4% fins als 9,76 euros. Siemens Gamesa ha comunicat la renúncia de l'encara presidenta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "El Consell d'Administració ha pres coneixement formal de la renúncia voluntària presentada per Rosa María García García al seu càrrec de vocal del Consell d'Administració i, conseqüentment, al càrrec de presidenta del Consell d'Administració", apunten al fet rellevant.

Aquesta renúncia s'ha presentat aquest dimarts amb data d'efectivitat de l'1 de desembre de 2018. "Siemens Gamesa vol agrair a Rosa María García els seus serveis durant la seva pertinença a l'empresa", destaquen al comunicat.

El Consell d'Administració de Siemens Gamesa ha aprovat, previ informe de la comissió de nomenaments i retribucions, el nomenament per cooptació de Miquel Àngel López Borrego com a nou conseller no executiu dominical i com a president del Consell d'Administració de la Societat, en substitució de la senyora Rosa María García García un cop la seva renúncia es faci efectiva.

El nomenament de López Borrego com a vocal i com a president del Consell d'Administració serà, per tant, efectiu amb data de l’1 de desembre de 2018. El nomenament de don Miguel Àngel López Borrego se sotmetrà a la seva ratificació durant la propera Junta General d'Accionistes.

Rosa García ha estat presidenta de Siemens Gamesa des del 5 d'abril de 2017, data en què es va crear la companyia resultant de la fusió de Gamesa i la part renovable de Siemens. García era presidenta no executiva de Siemens Gamesa. A més, García ha estat consellera delegada de Siemens Espanya durant els últims set anys.

Per la seva banda, Miguel Ángel López ha ocupat fins ara el càrrec de director financer de la fusionada des de l'1 de desembre de 2017. López també prové de la part de Siemens.

"18 mesos després de la fusió hem conclòs la primera fase del nostre pla estratègic, centrada en fusionar-se i estabilitzar la companyia. Hem assolit importants èxits tant en nous negocis, com en la integració. En aquesta nova fase, ens centrarem en maximitzar les economies d'escala i crear les bases per a una rendibilitat sostenible. Els canvis que anunciem avui enfortiran l'organització per afrontar els reptes que tenim per davant. Estic convençut que són els passos adequats per garantir l'èxit futur de la companyia", ha afirmat Markus Tacke, conseller delegat de Siemens Gamesa.

"M'agradaria donar les gràcies a la Rosa per la seva dedicació i pels èxits aconseguits des de la fusió, guiant la companyia en aquesta complexa integració. Li desitjo tot el millor en el futur. També vull agrair a Miquel Àngel per la seva aportació a l'estricta execució del pla de negoci, així com per la seva excel·lent tasca com a CFO. Estic convençut que seguirà contribuint de forma significativa a l'èxit de la companyia i estic desitjant treballar amb ell en la seva nova funció", ha afegit Tacke en nom de l'equip directiu.

"És un honor per a mi ocupar el càrrec de president del Consell de Siemens Gamesa. Confio plenament en el nostre equip en tot el món i estic segur que mantindrem i reforçarem el nostre lideratge, i continuarem sent un soci fiable per als nostres clients", ha afirmat Miguel Ángel López.

A més, el Consell d'Administració ha designat David Mesonero com a nou CFO, també efectiu a partir de l'1 de desembre. Com a Director de Desenvolupament Corporatiu, Estratègia i Integració, Mesonero ha gestionat la integració i ha contribuït al desenvolupament del pla estratègic.

Noticias relacionadas

contador