siemens gamesa rueda prensa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa cau amb força aquest dimecres (és el pitjor valor de l'IBEX, amb una retallada del 3,80%) després de conèixer que Santander ha retallat la seva valoració sobre la companyia d'energies renovables.

  • 18,05€
  • 0,00%

Així, l'entitat ha baixat el seu consell fins a 'mantenir' des de 'sobreponderar' i n’ha rebaixat el preu objectiu d’11,50 euros des dels 15 euros anteriors. El nou preu continua per sobre del preu actual de cotització (9,420 euros). Cal destacar que aquesta actualització del preu per part de Santander es produeix després que Siemens Gamesa hagi caigut un 29% des dels màxims d'agost.

Els 9 euros són un suport clau per a Siemens Gamesa, tal com apunten els experts de Bolsamanía. En perdre aquest nivell (que es correspon amb els mínims de 2017), la companyia tindria un primer fre als 8 euros i un altre suport especialment clau als 6,50 euros.

"Creuem els dits perquè, sí o sí, els 9 euros no es perforin. No és moment per estar en aquest títol per més que, en moments, hi hagi rebots puntuals", assenyalen els experts de Bolsamanía.

A mitjans del passat mes de setembre, Goldman Sachs va donar també un 'toc' a Siemens Gamesa, que segueix arrossegant la llosa de les seves crisis a l'Índia, que el va portar fins i tot a fer una advertència de beneficis. Així, el banc nord-americà es va referir precisament a aquest mercat i ha advertit que els 'vents en contra' provinents del país segueixen pesant. "La possible desacceleració a l'Índia representaria un vent en contra per als volums i els marges", cosa que suposaria un "obstacle significatiu" per a la companyia, segons el banc.

La majoria d'analistes que cobreixen actualment Siemens Gamesa té una opinió favorable de la companyia, i les fortes caigudes que ha registrat fan que el preu objectiu mitjà que li atorguen (13,65 euros) impliqui un potencial de revaloració del 45% des dels preus actuals de cotització. Segons FactSet, un 50% dels experts que segueix la companyia aconsella 'comprar'; un 40%, 'mantenir'; i un 10%, 'vendre'.

Noticias relacionadas

contador