siemensgamesagrande

Siemens Energy es desploma al Dax 40 alemany gairebé un 12% arrossegat per les fortes caigudes de la seva filial eòlica, Siemens Gamesa, després de l'avís de revisió de resultats llançat aquest dijous a la nit, en què anticipava un EBIT negatiu de 309 milions d'euros. La matriu germànica també ha anunciat una retallada en les previsions per aquest motiu.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 172,86€
  • -1,52%

"La direcció de Siemens Energy espera que l'evolució dels ingressos comparables del grup (excloent-nei la conversió de divises i els efectes de la cartera) se situï en un rang del -2% al +3%, enfront de la xifra anterior del - 1% al +3%, i un marge EBITA ajustat abans de partides especials d'entre el +2% i el +4%, enfront de la xifra anterior del +3% al +5% anteriorment", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

A més, la direcció reavaluarà les expectatives per al marge EBITA ajustat abans de partides especials del grup per a l'any fiscal 2023, que anteriorment estava entre el 6,5% i el 8,5%.

Així, el grup preveu uns ingressos de 5.956 milions d'euros, enfront del consens que estimava 6.311 milions, per al primer trimestre de l'any, amb un EBITDA ajustat negatiu de 57 milions, enfront els 91 milions d'euros positius estimats.

La seva filial, Siemens Gamesa, va anunciar que retallava les seves previsions, cosa que ha repetit als últims anys. Sense anar més lluny, l'última va ser el juliol del 2021.

Tal com assenyalava el comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les raons darrere d'aquestes importants pèrdues es troben al retard en l'execució de projectes, l'augment de costos, els canvis de producció i disseny en el seu aerogenerador insígnia 5x i les tensions relacionades amb la crisi de subministraments.

"De nou, sorpresa negativa, per problemes externs (de subministrament i augment de costos), però també interns (de nou s'esmenten problemes al llançament de la nova turbina 5X)", assenyalen des de Bankinter.

Aquesta situació ha arrossegat la matriu germànica, Siemens Energy, que té una participació significativa dins de la cotitzada espanyola del 67,071%, segons dades extretes de la CNMV, a ser el pitjor valor del DAX 40.

Noticias relacionadas

contador