ep archivo   aerogenerador siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa es desploma a la borsa després de llançar ahir a la nit un nou avís de revisió de resultats.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Es confirmen els nostres pitjors presagis (tot i que no crèiem que la revisió fos a tan curt termini, sí que esperàvem que al llarg d'aquest any hi pogués haver una revisió a la baixa de les seves estimacions) a conseqüència de la situació global a la cadena de subministrament, que s'uneix a la incapacitat de la companyia a millorar la situació del negoci eòlica terrestre", expliquen els analistes de Renta 4, que aconsellen infraponderar el valor, amb una valoració de 17,52 euros.

Segons aquests experts, l'evolució d'aquesta divisió "segueix llastrant l'evolució del grup (anteriorment la companyia estimava arribar a 'breakeven' (equilibri) el 2022, però la nostra previsió estima que no sigui fins almenys 2024)". A més, afegeixen que aquest nou avís de revisió de resultats "està afectant negativament la ja minvada confiança del mercat sobre Siemens Gamesa".

PROBLEMES EXTERNS I INTERNS

"De nou sorpresa negativa, per problemes externs (de subministrament i augment de costos), però també interns (de nou s'esmenten problemes en el llançament de la nova turbina 5X)", assenyalen des de Bankinter, entitat que aconsella vendre el valor, amb una valoració de 19,20 euros.

"Les provisions anunciades suposen un marge EBIT prePPA i costos I&D preliminar al primer trimestre del 2022 del -17,2%. Els nous objectius per a l'any mostren un lleuger retard en les expectatives de vendes, però un impacte més rellevant en marges, que eleven la probabilitat d'acabar l'exercici en negatiu (ja que el rang objectiu de marge EBIT estimat passa a -4% i +1%)”, afegeixen aquests analistes.

"Això suposaria el tercer any consecutiu amb marges negatius (o pràcticament) el que suposa una pressió addicional sobre el balanç de la companyia. Mantenim la nostra recomanació de vendre mentre no hi hagi visibilitat sobre la capacitat de rendibilitzar l'activitat (especialment l'activitat d'eólica terrestre)", assenyalen.

"Tornarem a revisar les nostres estimacions a la baixa per reflectir les noves provisions i marges a la baixa. Tot i l'elevada cartera de comandes, les pèrdues d'eólica terrestre resten valor i capacitat financera al grup", conclouen.

Noticias relacionadas

contador