ep el presidente de ferrovial rafael del pino y el consejero delegado del grupo ignanio madridejos
FERROVIAL

Ferrovial ha declarat unes pèrdues durant els sis primers mesos de l'any de 379 milions d'euros. La xifra obeeix al resultat per posada en equivalència d'Aeroports, a la provisió bruta de 39 milions d'euros per al programa de reducció de costos previst al pla estratègic “Horizon 24”, a les activitats discontinuades i a aquest efecte de la COVID-19.

  • 28,92€
  • 0,28%

El grup que presideix Rafael del Pino registra un impacte negatiu de 222 milions per les pèrdues de l'aeròdrom, que se suma a la provisió del negoci constructor que va fer al primer trimestre.

Els resultats de la companyia es veuen també afectats pels menors dividends cobrats dels actius considerats 'joies de la corona' de l'empresa, també a conseqüència de la crisi.

Ferrovial va rebre dividends per un total de 133 milions, gairebé la meitat (un 45,5% menys) que un any abans. Heathrow li va reportar 29 milions d'euros, però només pel dividend del primer trimestre, el del segon ja no el va pagar i no tornarà a repartir-los ni enguany ni al 2021 en virtut d'un acord amb els seus finançadors.

L'autopista canadenca ETR-407 li va pagar 87 milions i tenen condicionats els següents a l'evolució de la crisi, mentre que, per la seva banda, les autopistes nord-americanes van pagar 5 milions.

En el pla operatiu, el grup indica que la pandèmia "va començar a afectar" les seves activitats "a l'última part de març i va continuar amb major incidència durant el segon trimestre".

Malgrat això, Ferrovial aconsegueix saldar la primera meitat de l'any amb un augment d'ingressos del 12%, a 2.914 milions, i un benefici brut d'explotació (Ebitda) positiu de 128 milions, impulsats pel tradicional negoci constructor.

Noticias relacionadas

contador