ep ferrovial servicios mantenimientocarreteraspolonia
FERROVIAL

Acciona i Ferrovial s'han adjudicat en consorci el contracte d'obres de construcció d'un tram de carretera de l'illa de Gran Canària, un projecte de 153 milions d'euros, segons ha informat la Conselleria d'Obres Públiques i Transports del Govern de Canàries.

  • 109,20€
  • 4,10%
  • 28,92€
  • 0,28%

Es tracta de la primera gran obra que s'adjudica després de la signatura a finals del passat any del conveni de carreteres entre l'arxipèlag i el Govern central, segons va indicar el conseller regional del ram, Pablo Rodríguez.

El contracte suposa construir la segona fase de la carretera de l'Aldea, un traçat de 8,5 quilòmetres de longitud entre El Risco i Agaete que, a més, suposa també millorar d'un tram de mig quilòmetre de la carretera existent GC-200. El projecte inclou l'execució de vuit túnels i dos viaductes.

El consorci adjudicatari del projecte, que, a més de Ferrovial i Acciona, inclou Lopesán i Bitumex, comptarà amb un termini de cinc anys i mig (65 mesos) per executar les obres.

"REVULSIU ECONÒMIC"

El Govern de Canàries considera que la construcció d'aquesta carretera posarà fi a un cicle a Gran Canària, atès que ha de resoldre el grau de perillositat que, segons assegura, presenta la via actual. A més, ha recordat que aquesta nova via permetrà retallar un 55% el recorregut respecte a l'actual.

En paral·lel, la seva construcció permetrà "generar centenars de llocs de treball" i el corresponent revulsiu econòmic per al municipi de La Aldea i el nord de Gran Canària.

Noticias relacionadas

contador