• L’EBITDA creix durant els tres primers mesos de l'any fins als 13,9 milions d'euros, un 7,8% més
  • Per la seva banda, la xifra de negoci aconsegueix els 59,8 milions d'euros, un 5,1% més que durant el mateix període de l'any anterior
ep medicamentos farmacos pastillas automedicacion
Medicaments, fàrmacs, pastilles, automedicacióPIXABAY

La companyia farmacèutica Faes Farma ha presentat aquest dimecres els seus resultats del primer trimestre, període en el qual el benefici consolidat ha augmentat un 14,8% fins als 9,3 milions d'euros. Així mateix, la companyia ha explicat que el benefici abans d'impostos ha depassat els 12 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un 13,9% més que durant el mateix període de l'any anterior. Les accions de la companyia pugen gairebé un 1% en borsa després de publicar-se aquestes dades.

  • 3,40€
  • 0,59%
El grup ha assenyalat que la venda de medicaments a Espanya ha crescut un 4,5% durant els tres primers mesos de l'any

Durant el primer trimestre, a més, l’EBITDA de Faes Farma ha crescut fins als 13,9 milions d'euros, un 7,8% més que durant els tres primers mesos de 2016, mentre que l’EBITDA ha arribat fins als 12,6 milions d'euros, un 13,5% més. D'altra banda, la xifra de negoci del Grup Faes Farma ha estat durant el primer trimestre de 59,8 milions d'euros, xifra que suposa un 5,1% més respecte al mateix període de l'any precedent. Segons la farmacèutica, aquest increment "se situa per sobre de les previsions anuals per al conjunt de 2017, avançades al mercat el mes de març".

Respecte a la venda de medicaments a Espanya, el grup explica que durant els tres primers mesos de l'any ha crescut un 4,5%, segons les dades d'IMS, superant el 2,6% registrat pel conjunt del mercat. I és que Faes Farma ha obtingut durant el primer trimestre de 2017 creixements en les seves principals magnituds operatives per sobre de les estimacions per al conjunt de l'exercici.

Cal recordar que la companyia va finalitzar l'exercici 2016 amb més de 60 milions d'euros en tresoreria i actius financers, que han augmentat durant el primer trimestre de 2017. A més, durant els primers dies d'abril, el grup ha realitzat la seva primera inversió inorgànica dels últims anys, l'adquisició del 100% de l'empresa Initial Technical Foods, amb la qual Faes Farma reforça la seva àrea de nutrició animal.

NOU CONSELLER

Els resultats de la farmacèutica s'han conegut un dia després que Faes Farma anunciés el nomenament de Carmelo de las Morenas López com a nou conseller coordinador de la companyia, després de la renúncia presentada aquest dimarts per Ignacio Garralda Ruiz de Velasco, en haver estat designat conseller de Caixabank.

Segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la Llei d'ordenació, supervisió i solvència de les entitats de crèdit limita el nombre de consells als quals es pot pertànyer. Per això, Garralda, que és president de Mútua Madrilenya, vicepresident primer de Borses i Mercats Espanyols (BME) i conseller d'Endesa i Faes, ha renunciat a aquest últim càrrec per ocupar el lloc de conseller dominical de Caixabank per un període de quatre anys.

El nou conseller coordinador, fins ara conseller independent de la companyia, és llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret i ha estat director general de The Deltec Banking Corporation España i director financer de Madridoil i Transportes Marítimos Peador. Així mateix, ha estat director financer d’Enpetrol i director corporatiu financer del grup Repsol i ha exercit com a conseller en Enagas, Gas Natural, Musini, Banco Saudí Español, Alcudia Empresa per a la Indústria Química, Paular Empresa per a la Industrial Química, Texsa i Cotexsa.

Noticias relacionadas

contador