• Instagram podria integrar-se dins de Facebook i deixar de ser un producte independent
mark-zuckerberg 0
Justin Sullivan/Getty Images

Els fundadors d'Instagram marxen de Facebook. Les creixents tensions entre Kevin Systrom i Mike Krieger amb el fundador, Mark Zuckerberg, finalment han acabat en ruptura.

  • 493,50$
  • -0,52%

Systrom i Krieger han format part de Facebook des que la xarxa social va comprar l'aplicació de fotos el 2012. Des de llavors, Instagram mantenia una marca independent però es valien de les infraestructures i recursos de Facebook. No obstant això, segons fonts citades per Bloomberg, Mark Zuckerberg havia començat a involucrar-se en el dia a dia de l'aplicació, un dels grans pilars de cara al futur de Facebook.

Tot i els últims escàndols de privacitat que han sacsejat Facebook, la marca Instagram ha aconseguit mantenir-se i continua sumant usuaris. Segons xifres de Bloomberg, l'aplicació de fotografies suma més de 2.200 milions d'usuaris, mentre que els usuaris de Facebook comencen a frenar-se.

L'agència de notícies recull que Instagram proporcionarà a Facebook a prop de 20.000 milions en ingressos per al 2020, a prop d'un quart del total de la companyia, segons estimacions de Ken Seine, analista de Wells Fargo Securities.

Després de la sortida dels fundadors, les fonts citades per Bloomberg apunten que Instagram podria integrar-se dins de Facebook i convertir-se en una divisió dins de la companyia i no tant un producte independent.

De fet, el mateix Systrom ha emès un comunicat al bloc d'Instagram en el qual agraeix al seu equip els últims anys de treball, tant a Instagram com a Facebook. "Hem crescut de 13 persones a més de 1000 amb oficines per tot el món", ha escrit Systrom i afegeix que ara, tant ell com Krieger, estan "preparats" pel seu "proper capítol".

"Estem planejant prendre'ns un temps lliure per tornar a explorar la nostra curiositat i la nostra creativitat. Construir coses noves requereix retrocedir, comprendre el que ens inspira i que combinem això amb el que el món necessita", ha afegit Systrom. "Seguim entusiasmats pel futur d'Instagram i Facebook durant els propers anys", ha conclòs.

Després de la seva marxa els títols de Facebook cauen a Wall Street a prop d'un 1%, a l'entorn dels 163 dòlars.

Noticias relacionadas

contador