facebooks-biggest-event-year-revealed-uncomfortable-truth
Justin Sullivan/Getty Images

L'escàndol de Camrbridge Analytika segueix cuejant. Facebook afronta ara una multa de fins a 1.600 milions de dòlars per una filtració de dades personals que hauria afectat 50 milions de comptes de la popular xarxa social.

  • 471,91$
  • -0,28%

El DPC (Data Protection Comissioner) irlandès va obrir aquest dimecres una investigació formal sobre la filtració massiva de dades personals d'usuaris amb comptes a Facebook.

La xarxa social va ser víctima d'un atac cibernètic que va exposar les dades personals de 50 milions d'usuaris

"La investigació examinarà el compliment de Facebook de la seva obligació en virtut del Reglament General de Protecció de Dades per implementar mesures adequades que garanteixin la seguretat i protecció de dades personals que processa", va anunciar l'organisme irlandès aquest dimecres.

La passada setmana, Facebook va detectar un error que va permetre als pirates accedir a la informació personal de gairebé 50 milions d'usuaris. Segons el DPC, menys del 10% d'aquests comptes es trobaven a la UE. Segons ha informat MarketWatch, aquest error ha permès als hackers "robar tokens" d'accés a Facebook que després podrien utilitzar per fer-se amb els comptes dels usuaris.

Aquests "tokens d'accés" són com claus digitals que permeten als usuaris no haver de ficar les seves dades cada vegada que vulguin iniciar sessió a Facebook. D'aquesta manera, quan els usuaris afectats iniciaven sessió, els hackers podien controlar el compte.

Noticias relacionadas

contador