ep archivo   fitch
DFA - Archivo

Els promotors China Evergrande Group i Kaisa Group han estat rebaixats aquest dijous a la categoria de “default restringit” -suspensió de pagaments limitada- per l'agència de qualificació Fitch a causa de la manca de pagament de les quotes dels bons a l'estranger, segons ha publicat Reuters. Cap de les dues empreses ha reconegut oficialment la suspensió de pagaments, que podrien donar lloc a llargs processos de reestructuració del deute.

Segons Reuters, Fitch ha denunciat que Evergrande no ha respost a la seva sol·licitud de confirmació sobre els pagaments de cupons per valor de 82,5 milions de dòlars que van vèncer al mes passat, amb un període de gràcia de trenta dies que, al seu torn, acaba aquesta setmana. Per tant, Fitch ha “assumit” que no s'ha pagat aquesta quantitat, ha recollit Reuters.

La circumstància ha desencadenat un efecte dòmino d'“esdeveniments de suspensió de pagaments” als bons d'Evergrande: altres pagarés venceran immediatament i seran pagadors si l'administrador dels bons o els tenidors d'almenys el 25% de l'import total així ho declaren, han explicat des de Fitch a Reuters. Evergrande, amb més de 300.000 milions de dòlars en passius, ha declarat que planeja continuar endavant amb una reestructuració del seu deute.

Pel que fa a Kaisa, segons Reuters, les dades de Refinitiv han reflectit venciments de bons per un total de 2.800 milions de dòlars per al 2022, i de 2.200 a 2.200 milions de dòlars cada any entre el 2023 i el 2025. Poc se sap del pla de reestructuració de Kaisa després que dimarts deixés de pagar 400 milions de dòlars en bons offshore. Segons ha publicat Reuters, s'espera que Kaisa firmi aviat un acord de no divulgació (NDA) amb Lazard, l'assessor d'un grup de tenidors de bons, que tenen més del 25% dels 12.000 milions de dòlars de bons. offshore de Kaisa.

Tot i això, és poc probable que s'arribi a un acord durant les properes setmanes. El grup de tenidors de bons de Kaisa, que tenen el 50% de les notes que vencien el 7 de desembre, ha enviat a la companyia un esborrany dels termes de l'acord dilluns a última hora. El grup havia ofert prèviament 2.000 milions de dòlars en deute nou per ajudar Kaisa a pagar els seus deutes, segons Reuters.

L'empresa està considerant altres idees de finançament, ha indicat Reuters, incloent-hi la negociació amb un altre grup de tenidors de bons. La suspensió de pagaments parcial de Kaisa s'ha produït després que la setmana passada no aconseguís l'aprovació mínima del 95% necessària dels tenidors de bons 'offshore' per bescanviar els bons que vencien el 7 de desembre per noves que vencen el 6 de juny del 2023 al mateix tipus d'interès.

La cotització de les accions de Kaisa, que han perdut un 75% aquest any, es va suspendre dimecres. Les accions d'Evergrande s'han enfonsat un 88% aquest any. L'empresa ha reconegut que no hi ha garanties que tingui prou fons per fer front als pagaments del deute, cosa que ha portat les autoritats xineses a convocar el seu president.

Noticias relacionadas

contador