evergrande effectue un paiement de coupon avant l echeance de vendredi selon des sources

Alguns tenidors de bons a l'estranger de la promotora xinesa Evergrande no van rebre els pagaments de cupons aquest dilluns, quan finalitzava el període de gràcia de 30 dies, segons informa Reuters citant quatre persones amb coneixement de l'assumpte.

L'impagament de 82,5 milions de dòlars en interessos que vencien al mes passat podria representar el primer impagament d'un bo públic per part de la companyia.

Un impagament d'aquest tipus desencadenaria un impagament creuat de tots els bons de l'empresa, per valor d'uns 19.000 milions de dòlars, i posaria Evergrande en risc de convertir-se en el morós més gran de la història de la Xina, cosa que repercutiria al sector immobiliari i a altres sectors, fent trontollar encara més la confiança dels inversors mundials.

Dimarts, els títols d'Evergrande han rebotat amb força a primera hora per acabar tancant amb alces molt més moderades. Això, després d'enfonsar-se ahir un 20% després de comunicar que havia rebut una demanda dels creditors per pagar al voltant de 260 milions de dòlars i que tindria problemes per fer-ho, alhora que anunciava plans per reestructurar els deutes a l'estranger. Això va portar el govern de la província de Guangdong, on té la seu l'empresa, a convocar el president d'Evergrande, Hui Ka Yan, i posteriorment a anunciar mitjançant un comunicat que enviarà un grup de treball a la promotora.

L'empresa és només una de les promotores que no tenen liquiditat a causa de les restriccions reglamentàries sobre l'endeutament, cosa que ha provocat l'impagament del deute a l'estranger i la rebaixa de la qualificació creditícia, mentre que els inversors han venut les accions i els bons de les promotores.

La promotora més petita, Kaisa Group -el deutor estranger més gran de la Xina entre els promotors, després d'Evergrande- també corre el risc d'impagament d'un bo de 400 milions de dòlars que venç aquest dimarts, en no haver pogut arribar a un acord amb el tenidors de bons.

Noticias relacionadas

contador