abierto cartel open

El Govern ha aclarit quines són les activitats que considera essencials i que, per tant, no quedaran afectades per l'enduriment del confinament que estableix el Real Decreto Ley 10/2020 de 29 de març, que obliga a cessar totes les activitats no essencials durant dues setmanes (del 30 de març al 9 d'abril, tots dos inclosos), i que estableix les bases del permís retribuït recuperable que es concedirà als treballadors dels sectors afectats. El decret, publicat poc abans de la mitjanit, concedeix una moratòria de 24 hores a les empreses que no puguin aturar "immediatament" l'activitat.

Segons estableix el decret, en un annex, no s'aplicarà el permís retribuït regulat a les següents persones treballadores per compte d'altri (els no autònoms), que podran seguir duent a terme la seva activitat com fins ara durant el període de confinament:

1. Les que duguin a terme les activitats que cal seguir desenvolupant sota els articles 10.1, 10.4, 14.4, 16, 17 i18, del Real Decreto 463/2020, de 14 de març, en virtut del qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i de la normativa aprovada per l'Autoritat Competent i les Autoritats Competents Delegades.

2.Totes aquelles persones que treballen en les activitats que participen en la cadena de proveïment del mercat i el funcionament dels serveis dels centres de producció de béns i serveis de primera necessitat, en què s'hi inclouen aliments, begudes, alimentació d'animals, productes higiènics, medicaments, productes sanitaris, o qualsevol producte necessari per a la protecció de la salut, permetent-ne la distribució dels de l'origen fins a la destinació final.

3. Persones que presten serveis a les activitats d'hostaleria i restauració que presten serveis de lliuraments a domicili.

4. Persones que presten serveis a la cadena de producció i distribució de béns, serveis, tecnologia sanitària, material mèdic, equips de protecció, equipament sanitari i hospitalari, i qualsevol altre material necessari per a la prestació de serveis sanitaris.

5. Persones que siguin imprescindibles per al manteniment de les activitats productives de la indústria manufacturera, que ofereixen subministraments, equips i materials necessaris per al desenvolupament adequat de les materials essencials llistades en aquest Annex.

6. Persones que duen a terme serveis de transport, tant de persones com de mercaderies, que continuïn actives des de la declaració de l'estat d'alarma, així com persones necessàries per a garantir el manteniment dels mitjans que són necessaris per a aquests serveix de transport, segons la normativa aprovada per l'autoritat competent i les autoritats competents delegades des de la declaració de l'estat d'alarma.

7. Persones que presten serveis a les Institucions Penitenciàries, de protecció civil, salvament marítim, salvament i prevenció i extinció d'incendis i de tràfic, i seguretat vial. Així mateix, persones que treballen en empreses de seguretat privada que presten serveis de transport de seguretat, de resposta a alarmes, de ronda o vigilància discontínua, i persones que calgui emprar per al desplegament de serveis de seguretat en garantia dels serveis essencials i el proveïment de la població.

8. Las indispensables que apoyan el mantenimiento del material y equipos de las fuerzas armadas.

9. Persones dels centres, serveis i establiments sanitaris, així com persones que (i) es facin càrrec de gent gran, menors d'edat, persones dependents o persones amb discapacitat, i persones que treballin en empreses de R+D+I i biotecnològics vinculats al Covid-19, (ii) els animalaris associats a aquestes, (iii) el manteniment dels serveis mínims i instal·lacions associades, i les empreses proveïdores de productes necessaris per a aquesta investigació, i (iv) persones que treballen als serveis funeraris, construcció de nínxols i altres activitats vinculades.

10. Persones de centres, serveis i establiments d'atenció sanitària a animals.

11. Persones que presten serveis en punts de premsa i mitjans de comunicació o agències de notícies de titularitat pública i privada, així com impressió i distribució-

12. Persones d'empreses de serveis financers, inclosos els bancaris, d'assegurances i d'inversió, per a la prestació de serveis que siguin indispensables, i les activitats pròpies de les infraestructures de pagaments i dels mercats financers.

13. Persones d'empreses de telecomunicacions i audiovisuals i de serveis informàtics essencials, així com xarxes i instal·lacions de suport, i els sectors o subsectors necessaris per al funcionament correcte d'aquestes, especialment persones que siguin imprescindibles per a la prestació adequada de serveis públics, així com del funcionament del treball no presencial dels treballadors públics.

14. Persones que presten serveis relacionats amb la protecció i atenció de víctimes de violència de gènere.

15. Advocats, procuradors, graduats socials, traductors, intèrprets i psicòlegs i que proveeixin assistència a les actuacions processals que no hagin quedat suspeses en virtut del Reial Decret 463/2020 del 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19 i, d'aquesta manera, prestin serveis essencials fixats per consens per part del Ministeri de Justícia, el Consell General del Poder Judicial, la Fiscalia General de l'Estat i les Comunitats Autònomes amb competències en la matèria, plasmats a la Resolució del Secretari d'Estat i Justícia amb data a 14 de març de 2020, i les adaptacions que puguin acordar-se.

16. Persones que presten serveis a despatxos i assessories legals, gestories administratives i de graduats socials, i serveis externs o propis de prevenció de riscos laborals, en qüestions urgents.

17. Persones que presten serveis a les notaries i registres per a la realització de serveix essencials fixats per la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública.

18. Persones que presten serveis de neteja, manteniment, reparació d'avaries urgents i vigilància, i persones que prestin serveis en matèria de recollida, gestió i tractament de residus perillosos, residus sòlids urbans, perillosos i no perillosos, recollida i tractament d'aigües residuals, activitats de descontaminació, i altres serveis de gestió de residus i transport, i retirada de subproductes o a qualsevol de les entitats que pertanyen al Sector Públic, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

19. Persones que treballen als Centres d'Acollida de Refugiats i als Centres d'Estada Temporal d'Immigrants i a les entitats públiques de gestió privada subvencionades per la Secretaria d'Estat de Migracions, i que operen en el marc de la Protecció Internacional i de l'Atenció Humanitària.

20. Persones que treballen en activitats de proveïment, depuració, conducció, potabilització i sanejament d'aigua.

21. Persones que siguin indispensables per a la provisió de serveis metereològics de predicció i observació i dels processos associats de manteniment, vigilància i control dels processos operatius.

22. Persones de l'operador designat per l'Estat per prestar el servei postal universal, a fi de prestar serveis de recollida, admissió, transport, classificació, distribució i entrega, a efectes exclusius de garantir el servei postal universal.

23. Persones que presten serveis en sectors i subsectors que participen en la importació i proveïment de material sanitari, com ara empreses de logística, transport, emmagatzematge, trànsit duaner (transitaris) i en general, totes aquelles persones que participen als corredors sanitaris.

24. Persones que treballen en la distribució i entrega de productes adquirits a través del comerç en línia, telefònic o per correspondència.

25. Qualsevol altra persona que presti serveis que es considerin essencials.

Noticias relacionadas

contador