ep jose manuel entrecanales

Acciona no deixarà passar la "confiscació" d'Aigües Ter Llobregat (ATLL). José Manuel Entrecanales, president de la companyia, ha estat clar amb la seva postura en el conflicte obert amb la Generalitat per la concessió de l'empresa d'aigües: "L'actuació de l'Administració de Catalunya és improcedent i la recorrerem en tribunals".

El president d'Acciona assenyala que encara no poden definir quan es durà a tribunals el cas, ja que encara estan esperant que el Govern presenti la liquidació definitiva del contracte. Acciona reclama al Govern una compensació de 1.036 milions d'euros, que inclouen els 305.200.000 que recull el contracte de concessió en concepte d'indemnització per rescindir el contracte de forma anticipada.

Fins al moment, l'Administració catalana ha presentat diverses propostes de liquidació, però no la factura definitiva. En la seva última proposta, oferia a Acciona 53,8 milions, molt per sota dels més de 305 milions que recull la clàusula de rescissió anticipada del contracte de concessió.

"Continuarem qüestionant la confiscació d'ATLL en totes les instàncies legals possibles", ha assegurat Entrecanales durant una trobada amb premsa per presentar els resultats de 2018. L'executiu va indicar que les mesures judicials s'han de prendre en coordinació amb el seu soci en el consorci d'ATLL, el fons britànic Pioneer Point Partners.

Quant a l'impacte sobre els comptes d'Acciona, Entrecanales ha subratllat que "la solidesa del nostre cas" ha permès no realitzar provisions, encara que la sortida d'aquest contracte del perímetre de la companyia tindrà un impacte de 94 milions en l'EBITDA d'aquest exercici.

RETIRADA DE LA CONCESSIÓ

La Generalitat va adjudicar la gestió d'ATLL al consorci liderat per Acciona el 2012 per un període de 50 anys. Disconforme amb el resultat de la licitació i al·legant que Acciona havia incomplert part de les bases, Agbar va portar el cas davant l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de la Generalitat, que va estimar en part el seu recurs i va excloure Acciona del procediment.

D'aquí, el cas va escalar i es va tancar al Tribunal Suprem fa ara un any: va desestimar l'últim recurs d'Acciona en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tombava la privatització d'ATLL. Després de la decisió del Suprem, el Govern havia d'iniciar els tràmits per liquidar el contracte de concessió i indemnitzar a Acciona.

El passat mes de maig, durant la junta d'accionistes, Entrecanales va afirmar que no s'esperava un impacte molt elevat en els comptes d'Acciona per la pèrdua d'aquesta concessió ja que, com a mínim, comptaven amb recuperar els gairebé 305 milions per l'anul·lació del contracte. La companyia no es tanca a un acord amb la Generalitat per tancar l'assumpte sense arribar als tribunals, però per a això "haurien d'oferir la quantitat que estimem que ens deuen", ha assenyalat Entrecanales.

Noticias relacionadas

contador