ep imagenla fabricaence celulosapontevedra
EUROPA PRESS
3,39€
  • 0,01€
  • 0,18%

Ence avança terreny amb força (+4%) aquest dilluns. La companyia ho fa després d'un cap de setmana marcat per les manifestacions a Pontevedra en suport a la seva fàbrica precisament quan el seu futur està més en dubte. I és que el març d'aquest any l'Advocacia de l'Estat va rectificar per ordre del Ministeri de Transició Ecològica donant suport així la seva pretensió d'anul·lar la concessió per 75 anys concedida a l'empresa durant la legislatura del Partit Popular.

Per això, transportistes, empreses auxiliars, subministradors forestals, institucions i associacions van sortir al carrer aquest cap de setmana per manifestar el seu suport quan més ho necessita Ence. En total, van participar-hi unes 7.000 persones.

El director territorial de la companyia a Galícia, Antonio Casal, va assenyalar durant l'acte que Ence "millora àmpliament les més exigents normes i autoritzacions ambientals europees i espanyoles", una afirmació que va argumentar amb el segell que van aconseguir fa cinc anys.

"L'activitat de la nostra biofàbrica és exemplar i tota una referència al sector de la cel·lulosa per la seva qualitat mediambiental, gràcies a la dedicació i al gran treball diari de milers de treballadors que formen part de la gran família que fa possible l'activitat i la constant millora d'Ence a Pontevedra", va afegir Casal.

Per la seva banda, la presidenta del comitè d'oficines, Ana Cedeira, va destacar "el bon fer i la gran professionalitat" de tots els treballadors, que, segons ella, serveixen per "fer callar la informació falsa que es difon sobre Ence".

En aquest sentit, el president de la Plataforma Proindustria de Pontevedra, José Manuel Moreno, va ressaltar que "si Ence marxés de la ria, l'impacte econòmic a la comarca seria incalculable", ja que considera que per generar riquesa i ocupació "cal que la indústria existeixi".

Noticias relacionadas

contador