ep archivo   detalle del logo de enagas en la sede de la empresa de infraestructuras de gas natural
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Enagás segueix sense convèncer RBC. El banc més gran del Canadà manté el consell d'infraponejar sobre la gasista espanyola i ratifica el preu objectiu dels drets de la companyia en 16,5 euros, 3 euros menys del que valen actualment.

  • 14,24€
  • -0,70%

La companyia nord-americana espera que Enagás reafirmi la seva política de dividends fins al 2026 a causa del baix nivell d'inversions de la companyia espanyola, alhora que assenyalen que "no saben" si la gasista "proporcionarà directrius més enllà d'aquesta data". “Fins i tot si no proporcionen cap orientació sobre el dividend per acció (DPS) després de 2026, esperem que Enagás doni alguna estimació/orientació sobre les despeses en capital (capex) per al període”, afegeixen, “Estimem una reducció de prop del 40% en el dividend per acció el 2027 respecte al 2026 perquè l'empresa pugui fer front a un augment del capex relacionat amb la transició energètica”.

En aquest sentit, RBC assenyala que és “poc probable” que la transició energètica nacional requereixi d'inversions “significatives” per part d'Enagás fins al 2026 i també assenyala que esperen un augment de les interconnexions amb Europa, però també indica que hi ha poques opcions que “tingui un impacte material al capex d'Enagás” fins al 2026.

D'altra banda, la companyia canadenca calcula una reducció anual de la base regulatòria d'actius (RAB) espanyola fins al 2030 i indiquen que és “poc probable” que canviï. Així mateix, assenyalen els dubtes sobre l'augment de la interconnexió amb França, però són “més positius” sobre la col·laboració d'Enagás en altres inversions en xarxes europees.

A més, RBC creu que el Perú continua sent una “font de preocupació” per a Enagás, on la companyia té una participació del 28,94% a Transportadora de Gas del Perú (TgP). El banc nord-americà assenyala que “seria útil una actualització sobre la repatriació de dividends”.

“Observem que, si el problema no se soluciona per al 2024, Enagás té més de 800 milions d'euros pendents al país, xifra que equival a 3 euros per acció”, sentencien, “Estem gairebé un 40% per sota de la guia de la companyia sobre els dividends de TGE i prestarem atenció a la nova guia proporcionada per la companyia”.

Noticias relacionadas

contador