ep archivo   el consejero delegado de enagas arturo gonzalo y el presidente de la compania antonio
ENAGÁS - Archivo

El Consell d'Administració d'Enagás, sota la presidència d'Antonio Llardén, ha aprovat avui, a proposta del conseller delegat, Arturo Gonzalo, una nova estructura organitzativa per desenvolupar el Pla Estratègic que la companyia presentarà properament.

  • 13,77€
  • 0,51%

La nova organització respon a l'objectiu de posar el focus en la transició energètica i la seguretat de subministrament energètic d'Espanya i d'Europa, impulsant la innovació per contribuir al procés de descarbonització. Per això, l'hidrogen renovable hi tindrà un paper clau.

Aquesta nova estructura dona lloc a un Comitè Executiu que prepara la companyia per fer front als reptes de negoci derivats del nou paradigma europeu que marquen REpowerEU i el programa Fit for 55.

Segons el CEO, Arturo Gonzalo, “la nova estructura executiva respon a un model més àgil per facilitar la transformació i posar el focus als nous reptes que té la companyia en el context actual, amb un compromís clar amb la descarbonització.

A la nova organització, s'incorpora a la companyia Natalia Latorre com a directora general de Transició Energètica. Aquesta nova Direcció General englobarà les àrees de Sostenibilitat i Acció Climàtica, Estratègia i Planificació, Política i organitzacions internacionals i Afers reguladors i Retribució.

La Direcció General de Gestió Tècnica del Sistema l'assumirà Susana de Pablo, fins ara directora del Centre Principal de Control. A l'àrea financera, Luis Romero -que era director de Negoci Internacional-, serà el director general financer de la companyia.

També s'incorpora al Comitè Executiu com a director general de Serveis Jurídics i Afers Corporatius, Diego Trillo, fins ara director Jurídic i de Regulació.

La Secretaria del Consell d'Administració continuarà sota la responsabilitat de Rafael Piqueras.

La Direcció General de Desenvolupament de Negoci i Societats Participades, liderada per Jesús Saldaña, serà responsable d'identificar totes les oportunitats de creixement d'Enagás, així com de la gestió de les societats participades.

La Direcció General d'Infraestructures, que dirigeix ​​Claudio Rodríguez, a més de l'operació, el manteniment i el desenvolupament de totes les infraestructures gasistes per contribuir a la seguretat de subministrament, incorporarà a les seves funcions l'anàlisi i el desenvolupament de les infraestructures necessàries per al desenvolupament de l'hidrogen renovable.

La Direcció General de Comunicació, Relacions Institucionals i amb Inversors, liderada per Felisa Martín, coordinarà la comunicació amb tots els grups d'interès de la Companyia i tindrà també sota la seva responsabilitat la Direcció de Relació amb Inversors, així com el Gabinet de Presidència.

La Direcció General de Persones i Transformació, dirigida per Javier Perera, es focalitzarà en aquests àmbits com a palanques clau per assegurar la implantació de l'Estratègia.

El director d'Enagás Renovable i Servicios, Antón Martínez, surt del Comitè Executiu de la companyia amb l'objectiu de preservar la independència d'Enagás en la condició de TSO i de Gestor Tècnic del Sistema. Antón Martínez dirigirà la filial Enagás Renovable després de l'entrada del fons HY24 a l'accionariat, que està previst que es produeixi a les properes setmanes.

Arturo Gonzalo ha destacat que “el més important per afrontar aquesta nova etapa són les persones. Hem de tenir una organització àgil, transversal i flexible i apostar per la diversitat i també per la promoció interna per aprofitar tot el coneixement i experiència de les diferents àrees de la companyia. Els nous reptes també exigeixen la incorporació de perfils de primer nivell que aportin una visió innovadora i transformador”.

La companyia ha reconegut l'extraordinari treball dut a terme fins ara pel director general de Gestió Tècnica del Sistema, Diego Vela, el director general adjunt, Juan Andrés Díez d'Ulzurrun i el CFO, Borja García-Alarcón, que deixen la companyia després d'una dilatada trajectòria.

Amb els nous nomenaments, el Comitè Executiu d'Enagás, liderat pel Conseller Delegat, Arturo Gonzalo, es redueix d'11 a 9 membres i passa a estar format pel següent equip:

Arturo Gonzalo, conseller delegat (CEO)

Natalia Latorre, directora general de Transició Energètica

Susana de Pablo, directora general de Gestió Tècnica del Sistema

Claudio Rodríguez, director general d'Infraestructures

Diego Trillo, director general de Serveis Jurídics i Assumptes Corporatius

Luis Romero, director general Financer (CFO)

Jesús Saldaña, director general Desenvolupament de Negoci i Societats Participades

Felisa Martín, directora general de Comunicació, Relacions Institucionals i amb Inversors

Javier Perera, director general de Persones i Transformació

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

"Els canvis més rellevants són el relleu del director financer i el fitxatge de Natalia Latorre, fins ara presidenta de Shell a Espanya. Latorre serà directora de Transició Energètica, una àrea que no hi era i que abastarà un ampli espectre de funcions. El comitè de direcció passarà a anomenar-se comitè executiu i d'onze membres passa a nou”, destaquen els experts de Bankinter, que reiteren el consell de neutral sobre el valor, amb un preu objectiu de 21,50 euros per acció.

"S'acosten canvis en l'estratègia d'Enagás després de la reorganització de l'estructura directiva. El nou conseller delegat ha declarat que té com a prioritat per al grup centrar-se en la transició energètica al mercat nacional, acotant molt l'expansió internacional, que fins ara hi havia estat el gran focus d'expansió de l'empresa”, afegeixen.

I recorden que "Enagas té un capital invertit de 2.900 milions d'euros en filials internacionals (51% als EUA, 33% a Llatinoamèrica i 16% a Europa)". Finalment, destaquen que "la nova cúpula directiva presentarà un nou Pla Estratègic per al grup a les properes setmanes".

Noticias relacionadas

contador