ep detalle del logo de enagas en la sede de la empresa de infraestructuras de gas natural en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Enagás va obtenir un benefici després d'impostos a 30 de juny de 236,3 milions d'euros, un 9,4% superior a que va obtenir durant el mateix període de l'any anterior. L'energètica ha dit que els resultats del primer semestre de l'any estan en línia per aconseguir l'objectiu anual en termes de benefici net d'aproximadament 440 milions d'euros.

  • 13,55€
  • 0,37%

Enagás ha explicat que el bon comportament del benefici es deu fonamentalment al control de despeses operatives i el millor resultat financer degut a aquest efecte positiu no recurrent anunciat al primer trimestre, de 18,4 milions, originat per les diferències de canvis positives generades per la compra de dòlars realitzada per al Take Private de Tallgrass Energy, així com per l'actualització financera del compte per cobrar relacionada amb Gasoducto del Sur Peruano (12,3 milions).

Els ingressos totals del primer semestre han arribat a 553,8 milions d'euros, la qual cosa representa una disminució del 2,3% respecte al mateix període de l'any 2019. L'impacte de la crisi de la Covid-19 sobre els ingressos regulats, per la disminució del component RCS, va ascendir a -6,4 milions d'euros.

Les despeses operatives en finalitzar el primer semestre de l'any 2020 van ser de -150,2 milions d'euros, un 6,3% inferiors a l'import acumulat en el mateix període de l'any anterior. L'evolució de les altres despeses d'explotació aquest semestre s'ha vist positivament afectada pel control d'aquestes, així com per una diferent calendarització respecte al primer semestre de l'any 2019.

A 30 de juny de 2020, el resultat de societats participades va arribar a 76,2 milions d'euros, import que inclou la participació en la societat GNL Quintero integrada pel mètode de posada en equivalència.

L'EBITDA a juny va ser de 479,8 milions d'euros, un 1,5% inferior al de la mateixa data de l'exercici 2019.

La xifra del flux de caixa operatiu (OCF) aquest semestre va ser de 465,7 milions d'euros, un 5,7% inferior al de 2019, fonamentalment per un efecte de calendarització en el cobrament de dividends de societats participades.

Les inversions netes acumulades en el primer semestre de l'any van ascendir a 806,7 milions d'euros, i destaca la inversió corresponent a l'operació de Take Private de Tallgrass Energy. A conseqüència d'aquesta operació, Enagás ha augmentat la seva participació directa a Tallgrass Energy fins al 30,2% mitjançant el desemborsament de 762,8 milions d'euros.

El deute net en finalitzar el primer semestre de l'any 2020 va ascendir a 4.090 milions d'euros, amb un cost financer mig brut del 2,0%. El ràtio FFO/DN a 30 de juny de 2020 es va situar en un 17,0%.

Noticias relacionadas

contador