ep avionesryanair 20190320105607
RYANAIR - Archivo
15,20€
  • -0,35€
  • -2,25%

Els tripulants de cabina de Ryanair faran vaga durant deu dies el setembre. Segons un preavís presentat aquest dimecres, seran els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 i afectaran les seves bases a Espanya. Protesten pel possible tancament de bases i els acomiadaments anunciats. La passada setmana els pilots van anunciar que també estudien mobilitzacions.

A aquestes aturades, convocats pels sindicats USO i Sitcpla, estan cridats els 1.800 treballadors que componen les 13 bases que l'aerolínia té a Espanya. Asseguren que la vaga es convocarà "de manera formal" si durant els propers dies no s'arriba a un acord amb la companyia i assenyalen com el motiu principal "impedir el tancament de les bases de Gran Canària, Tenerife Sud i Girona, així com els acomiadaments que d'aquests tancaments es derivin".

"Durant els propers dies rebrem la citació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per a la mediació i, si no hi ha acord, la vaga es convocarà de manera formal", afirmen des de Sitcpla. "La vaga està convocada per una amenaça contundent, expressada no només a taula, sinó personalment a les bases de Gran Canària i Tenerife. Però els problemes generals amb aquesta empresa no obeeixen a aquest fet aïllat, sinó a un procés d'incompliments reiterat que ens ha abocat a la decisió més dràstica que pot prendre una plantilla en defensa dels seus llocs de treball",

Per la seva banda, a USO, admeten que "dubten molt de la predisposició de Ryanair a arribar a un acord, i fins i tot a presentar-se amb tarannà negociador. Més d'un any de reunions en organismes oficials espanyols amb actitud de burla cap a ells no ens fan albergar la més mínima esperança d'entesa". "Ara, esperem que Foment no torni a anul·lar la nostra capacitat de vaga i no ens decreti, com l'any passat, uns serveis mínims tan abusius que ni tan sols permetien les aturades".

L'aerolínia irlandesa va anunciar fa uns dies la seva intenció de tancar les bases de Tenerife Sud, Las Palmas, Girona i Faro (Portugal) el gener de 2020. Les Illes Canàries seria sens dubte la destinació més afectada per aquests tancaments, i especialment Tenerife, ja que entre l'aeroport de Tenerife Sud i el de las Palmas són més de 949.000 places les que es posen en joc durant el primer semestre del 2020. L'aeroport de Faro, a l'Algarve portuguès, també sofriria una dura caiguda (360.000 places), mentre que el de Girona seria l'aeroport menys afectat (99.000 places).

A més, després de presentar els seus comptes, el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, ha anticipat que emprendrà acomiadats, que s'aplicaran a finals de setembre. Assegura que a la companyia li sobren 500 pilots i 400 assistents de vol.

contador