• El preu acordat és 24,25 dòlars
  • Els experts de Bankinter valoren aquest dijous la notícia i la qualifiquen com a "molt positiva"
abengoa sede

Els títols de classe B d'Abengoa es disparen més d'un 20% (els accions de classe A pugen un 17%) després d'anunciar aquest dimecres la subscripció d'un acord amb Algonquin Power & Utilities Corp (APUC, companyia canadenca de serveis públics d'energia renovable i regulada), per a la venda d'una participació del 25% al capital social d'Atlantica Yield, ampliable a un altre 16,5% amb les mateixes condicions.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

El preu acordat és 24,25 dòlars. D'altra banda, Abengoa i APUC han subscrit un acord d'intencions per constituir una societat (AAGES) amb l'objectiu de desenvolupar de forma conjunta una cartera de projectes d'infraestructures.

Els experts de Bankinter valoren aquest dijous la notícia i la qualifiquen com a "molt positiva" per a Abengoa "ja que suposa un important pas al seu procés de reestructuració i perquè el preu acordat implica una prima de +8% respecte al tancament d'ahir". El primer paquet suma 607 milions de dòlars i podria arribar als 1.000 milions si s'executa l'opció de compra, per sobre dels 880 milions esperats. Abengoa utilitzarà els recursos per amortitzar deute del tram 'new money' del refinançament (1.500 milions d'euros). La plusvàlua s'estima en 96 milions.

"A més, l'aliança amb la compnyia canadenca suposa el rellançament del grup. APUC aportarà finançament i Abengoa, els projectes i el seu 'saber fer'", afegeixen els experts de Bankinter. "Pensem que la cotització recollirà amb notables pujades aquestes notícies però mantenim la nostra recomanació de vendre, ja que la companyia continua presentant riscos oberts com les reclamacions del grup d'inversors que no es van acollir al pla de refinançament", assenyalaven aquests analistes al seu informe de preobertura.

Noticias relacionadas

contador