• La sentència implica que el grup industrial haurà de tornar els diners que reclamen el grup de creditors
abengoa, solar, energia

El Jutjat del Mercantil Nº 2 de Sevilla ha dictat que els inversors demandants (un grup integrat per famílies accionistes, però també societats d'inversió estrangeres) han de recuperar la seva inversió, cosa que compromet la validesa del pla de refinançament acordat el 2016.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Una sentència que implica que el grup industrial haurà de tornar els diners que reclamen el grup de creditors. A l'arrencada del mercat, Abengoa B es desploma un 5%, mentre que les seves accions de classe A retrocedeixen un 7% després de conèixer aquesta notícia. Com recorda el diari El País, aquest acord suposava un quitament del 80% en retornar en set anys. El deute s'acostava als 9.000 milions.

Els bonistes tenien compromesos 3.500 milions d'euros. "A més, la caiguda d'ahir (-6,7%) ja reflecteix en part o totalment aquesta notícia i, com que és un valor que cotitza en cèntims, qualsevol variació de preu de certa rellevància té efectes multiplicadors sobre la variació percentual diària" , destaquen els analistes de Bankinter.

Els experts apunten que aquesta notícia "suposa un risc legal per a l'actual Abengoa però, segons sembla, presenta fortes incerteses perquè estableix que els inversors han de recuperar la seva inversió sense determinar clarament qui hagi de pagar-los. Recordem que el pla de refinançament va suposar que els antics accionistes d'Abengoa diluïssin la seva participació conjunta fins al 5% de la nova companyia i una quita severa per als bonistes", asseguren des de l'entitat. D'altra banda, la companyia presentarà aquest dimarts els resultats econòmics del primer semestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador