• Santander serà protagonista amb la seva ampliació de capital i la seva posterior dividend
  • Encara que abans pagaran altres companyies com Técnicas Reunidas, Iberdrola o ACS
dinero, inversión, euros

Durant les pròximes setmanes, nombroses empreses espanyoles cotitzades en borsa repartiran dividends entre els seus accionistes. Uns dividends que estan subjectes a una retenció fiscal del 19% des de la primera quantitat rebuda en el cas dels pagats en efectiu. A més, per cobrar el dividend d'una empresa, cal comprar els seus títols com a mínim tres dies abans de la data prevista per al seu repartiment. Aquests són els més importants de cara al qual resta del mes de juliol i l'agost.

  • 4,85€
  • 2,16%

Técnicas Reunidas abonarà el proper 10 de juliol un dividend complementari de 0,72 euros bruts per acció, que després de la corresponent retenció fiscal quedarà en 0,59 euros per títol. Durant la setmana que ve també pagaran dividends altres empreses destacades. L'11 de juliol serà el torn de la cadena hotelera mallorquina Meliá Hotels (0,1315 euros bruts). El principal beneficiat d'aquest dividend serà el màxim accionista i fundador de l'empresa, Gabriel Escarrer que controla el 52% del capital.

Per la seva banda, l'assegurada Catalana Occident pagarà 0,1440 euros bruts per acció el 12 de juliol. Els principals beneficiats d'aquest dividend seran els membres de la família Serra Farré, que controla el 62% del capital.

El 13 de juliol, ACS pagarà als seus accionistes 0,7510 euros bruts per cada dret que posseeixin, tot i que el termini per sol·licitar el pagament en efectiu va finalitzar el 5 de juliol. El 26 de juliol començaran a cotitzar les noves accions adjudicades per aquells accionistes que no van sol·licitar el pagament en metàl·lic. Encara que és necessari precisar que els drets només seran assignats als quals van comprar les accions abans del passat 26 de juny. El màxim accionista d'ACS és Florentino Pérez, que controla l’11% del capital.

Aquesta mateixa data, Applus Services pagarà als seus accionistes 0,13 euros bruts per acció en efectiu. L'empresa especialitzada en revisions i certificacions (un dels seus principals negocis són les estacions d'ITV) està controlada per diversos fons d'inversió, com Southeastern Asset Management (15%) i Threadneedle Asset Management (9%).

I la paperera catalana Miquel & Costas distribuirà 0,1511 euros bruts també el 13 de juliol. En aquest cas, els màxims accionistes del grup i principals beneficiats del dividend seran el president Jordi Mercader Miró (13%), Miquel Vacarisas (10,5%) i María Carmen Escasany (10%).

Un dia després, el 14 de juliol, Azkoyen, empresa navarresa que fabrica màquines de venda automàtica, distribuirà entre els seus accionistes un dividend de 0,1360 euros bruts. El capital d'Azkoyen està participat, entre d'altres inversors, per Carolina Masaveu (10%) i Ignacio Suárez-Zuloaga (8,5%).

També el 14 de juliol, Vidrala, grup basc especialitzat en la fabricació d'envasos de vidre, pagarà un dividend de 0,221 euros bruts. Aquesta empresa està controlada per la família Delclaux. El seu president, Carlos Delclaux Zulueta, controla el 7,44% del capital.

Iberdrola, l'elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán i que també té la seva seu al País Basc, pagarà 0,147 euros bruts per cada dret que venguin els seus accionistes el proper 21 de juliol. L'últim dia per sol·licitar el pagament en efectiu i no rebre accions és el 14 de juliol. Els principals beneficiats seran el fons sobirà de Qatar, que en controla el 6%, i Norges Bank, Blackrock i Capital Research, que en controlen participacions superiors al 3%.

El proper 18 de juliol, DIA pagarà un dividend de 0,21 euros bruts i Bodegas Riojanas 0,14 euros bruts. En el cas de la cadena de supermercats, el seu màxim accionista és el fons d'inversió Baillie Gifford (10%), seguit d'altres fons com Blackrock (6%) i Black Creek Investment (5%), el banc Morgan Stanley (4% ) i el fons sobirà Norges Bank (3%). En el cas de Bodegas Riojanas, alguns dels seus màxims accionistes són Felip Fredes (8%) i María Dolores Artacho (7,2%).

El 19 de juliol, Parques Reunidos pagarà un dividend brut de 0,2477 euros bruts. El gestor de parcs d'atraccions també està controlat per diversos accionistes significatius, com Corporació Financera Alba (Banca March), que controla el 15% del capital, el grup Bruxelles Lambert (15%) o Morgan Stanley (10%).

I ja per acabar el mes de juliol, el dia 27 la cadena hotelera NH Hotels Group pagarà 0,05 euros bruts per acció. El grup té com a màxims accionistes al grup xinès HNA, que controla gairebé el 30% del capital, i l'empresari José Antonio Castro (9%).

Finalment, especial interès mereix el dividend de Banc Santander, que serà de 0,06 euros bruts en efectiu i es pagarà el proper 4 d'agost. Sobretot perquè les noves accions que emetrà el banc durant la seva gran ampliació de capital de 7.000 milions d'euros, amb un descompte del 17% sobre el preu de mercat, també tindran dret a cobrar aquest dividend. El principal accionista del banc presidit per Ana Botín és el fons d'inversió Blackrock, que controla el 5% del capital.

Noticias relacionadas

contador