ep fachada de la sede de naturgy
Eduardo Parra - Europa Press

Després de la presentació de resultats, els analistes destaquen de les xifres de Naturgy el creixement de l'EBITDA per sobre del que s'esperava i un comportament similar en el benefici net. Tot i això, calculen que durant el quart trimestre es produiran sortides de caixa rellevants, que elevaran el deute net més del previst.

  • 23,72€
  • -0,92%

A Renta 4 assenyalen en un informe recent que, malgrat l'elevada volatilitat present al mercat energètic global, l'EBITDA ha crescut per sobre del previst gràcies al creixement en el negoci de Gestió de l'Energia i al de Comercialització a Espanya. Un altre factor que consideren com a impuls pels resultats va ser l'efecte del tipus de canvi.

"Encara que es registren unes provisions més grans per impagaments, un resultat financer més gran, la millora operativa i uns menors minoritaris permeten un creixement similar al de l'EBITDA en el benefici net", afirmen.

Comenten també que la companyia ha establert un objectiu d'EBITDA 2022 (lliure de noves figures fiscals) que arriba als 4.800 milions d'euros i un deute net similar al registrat el 2021.

"Posem en revisió les nostres estimacions, però reiterem infraponderar i el preu objectiu de 24,77 euros per acció".

Mentrestant, els experts de Barclays també esmenten que Naturgy ha proporcionat una guia d'EBITDA 2022 per sobre del consens. "Hem canviat les nostres previsions de BPA, impulsades per l'excel·lent exercici de la divisió internacional de GNL, encara que retallades per la nostra estimació de la provisió de l'impost als guanys extraordinaris espanyols per al 2022-2023".

De la mateixa manera, mantenen sense canvis la seva recomanació, a mantenir, amb un preu objectiu de 29,60 euros.

Durant els nou primers mesos de l'any, Naturgy ha presentat un benefici net de 1.062 milions d'euros, xifra que suposa un 36,6% més que durant el mateix període de l'any anterior. L'Ebitda ha millorat un 36,8% fins als 3.502 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador