tesla publie des resultats superieurs aux attentes
147,05$
  • -2,88$
  • -1,92%

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, ha reaccionat amb durs tuits després de la decisió de treure Tesla de l'índex S&P 500 ESG. La decisió s'ha pres a causa de problemes que inclouen preocupacions relacionades amb les condicions laborals i els accidents associats amb els vehicles amb pilot automàtic. Musk ha dit, entre altres coses, que “ESG és una estafa”.

"Exxon està classificat entre els 10 millors del món en medi ambient, social i governança (ESG) per S&P 500, mentre que Tesla no és a la llista. ESG és una estafa. Ha estat utilitzat com a arma per falsos guerrers de la justícia social", ha afegit Musk.

El proveïdor d'índexs també va citar preocupacions relacionades amb les condicions de treball i la gestió de l'empresa d'una investigació sobre morts i lesions relacionades amb els seus sistemes d'assistència a la conducció. La falta d'una estratègia de baixes emissions de carboni i de codis de conducta empresarial també s'havien tingut en compte contra l'empresa d'Elon Musk, va dir.

"Encara que Tesla pot estar exercint el seu paper en la retirada dels cotxes de combustible de les carreteres, ha quedat darrere dels seus parells quan s'examina a través d'una lent ESG més àmplia", va dir Margaret Dorn, directora sènior i responsable dels índexs ESG d'S&P Dow Jones a Amèrica del Nord, en una entrada de bloc dimarts.

Dorn va escriure que una anàlisi que buscava identificar els riscos per a la companyia derivats de qualsevol incident controvertit va identificar "dos esdeveniments separats centrats en les reclamacions de discriminació racial i les males condicions de treball a la fàbrica de Fremont de Tesla, així com el seu maneig de la investigació de l'NHTSA després que múltiples morts i lesions estiguessin relacionades amb el seu pilot automàtic”.

L'índex S&P 500 ESG és seguit per almenys 16 fons cotitzats, segons el lloc web d'S&P Dow Jones. Berkshire Hathaway, Johnson & Johnson i Meta Platforms Inc. es troben entre altres grans empreses que tampoc figuren a la llista.

Noticias relacionadas

contador