ep llegada de turistas y residentes al aeropuerto pablo ruiz picasso malaga a 22 de junio del 2020
Álex Zea - Europa Press - Archivo

Queda molt lluny, allò de 'fer l'agost', almenys per a les empreses espanyoles relacionades amb el turisme. Amb l'estrena del mes de vacances per excel·lència, Meliá i IAG són les accions que més perden de l'Ibex 35 aquest dilluns, amb caigudes que superen el 6% i el 4%.

IAG

  • 2,07€
  • 3,60%
  • 2,25€
  • -2,43%

Totes dues companyies van rendir comptes al mercat divendres passat. El grup hoteler va tenir entre gener i juny, el "pitjor" semestre de la seva història per l'impacte de la crisi del coronavirus i la deterioració del valor dels actius, mentre que el conglomerat d'aerolínies va perdre 3.806 milions d'euros el primer semestre del 2020, que contrasten amb els guanys de 806 milions registrades el mateix període de l'any anterior.

El turisme està sofrint de ple les conseqüències de la crisi del coronavirus, més encara en una economia com l'espanyola, amb una alta dependència en aquest sector. Les restriccions dels països i l'incessant augment de contagis paralitzen els desplaçaments aquest estiu.

Precisament, aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat que l'arribada de turistes estrangers a Espanya va caure un 97,7% al juny, un mes en què el nostre país va rebre un total de 204.926 viatgers internacionals. Mentrestant, els turistes estrangers que han visitat Espanya aquest mes van gastar 133 milions d'euros, un 98,6% menys que l'any passat.

Durant els sis primers mesos de 2020 la despesa total dels turistes internacionals baixa un 70,6% respecte al mateix període de l'any anterior, 11.840 milions d'euros, mentre que en aquest mateix període el nombre de turistes que van visitar Espanya disminueix un 71,7% i frega els 10,8 milions.

Noticias relacionadas

contador