instalación_iberdrola_hidrógeno_verde
Iberdrola

El projecte d'H2 verd d'Iberdrola que està inclòs al Clúster Porta d'Europa ha estat seleccionat dins de la iniciativa 'IPCEI Hy2Use' com a Projecte Important d'Interès Europeu, segons ha comunicat l'energètica.

  • 11,37€
  • -1,39%

Aquesta iniciativa és un mecanisme aprovat el setembre de 2022 per la Comissió Europea que reserva 5.200 milions d'euros per desenvolupar 35 projectes europeus dels diferents estats membres i que en el cas de l'estat espanyol s'articularà a través de la línia 4 del PNRR .

Al llarg del segon trimestre d'aquest any s'espera la resolució per part del Ministeri de les ajudes que permetran el llançament dels projectes inclosos a la convocatòria IPCEI.

"Iberdrola segueix fent passos ferms en la creació del pol d'hidrogen verd més gran a tot Espanya, que s'ubicarà a Huelva. Es tracta d'un pas endavant més respecte a les intencions anunciades per Iberdrola de construir un gran centre de producció d'hidrogen verd a el pol industrial químic de Palos de la Frontera”, ha destacat l'entitat.

Per desenvolupar el projecte, Iberdrola instal·larà en dues fases un electrolitzador de gran capacitat 100% alimentat amb energia renovable per produir hidrogen verd que podrà ser utilitzat, entre d'altres, per Fertiberia per a la fabricació de fertilitzants verds a la seva planta de Palos (Espanya). "Aquest electrolitzador a gran escala estarà operatiu, a la seva primera fase, a l'últim quadrimestre del 2025", han explicat.

A la primera fase del projecte s'instal·larà un electrolitzador de 200MW amb una capacitat de producció de 23.000 tH2/any la inversió de la qual ascendirà a 450 milions d'euros. Aquesta iniciativa de construcció d'una planta d'hidrogen crearà en aquesta primera fase més de 1.000 llocs de treball.

Per part seva, durant la segona fase s'instal·larà un electrolitzador de 370MW amb una capacitat de producció 39.100 tH2/any i una inversió de més de 500 milions d'euros.

Per garantir el subministrament competitiu d'energia renovable que permeti certificar l'hidrogen verd produït associat al projecte, Iberdrola compta amb a prop de 1.000 megawatts renovables en desenvolupament a Andalusia que permetran assegurar un subministrament competitiu per a un projecte de gran escala com aquest.

El Clúster Porta d'Europa promogut per Iberdrola compta amb el suport de més de 80 empreses, destacant-ne l'interès explícit de la Junta d'Andalusia, així com dels Ajuntaments de Huelva i Palos de la Frontera i de l'Autoritat Portuària de Huelva.

Noticias relacionadas

contador