• Ho fa de forma lleu, però en contra de la tendència de les últimes setmanes
  • Marshall Wace i Samylin Capital mantenen una aposta contra el valor del 2,83% i del 0,75% respectivament
popular portada

El hedge fund més actiu entre els 'curts' que pressionen a les accions de Banco Popular al mercat s'ha pres un descans. Ha fet un pas enrere. Petit, però suficient per trencar amb la tendència de les últimes setmanes, en la qual l'aposta contra el valor ha aconseguit màxims històrics.

  • 0,32€
  • 0,00%

En concret, l'agregat de posicions curtes es va situar la setmana passada en el 8,91% del capital, un nivell mai vist abans, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les accions de l'entitat, que pugen avui més d'un 2%, reboten un 25% des que es va conèixer la sortida d'Ángel Ron, per ser substituït per Emilio Saracho.

Per sobre del 0,5% del capital, nivell a partir del que el regulador publica les estadístiques dels baixistes, hi ha tres hedge funds. El més agressiu en la seva aposta contra les accions del banc és AQR Capital Management, amb un 3,49% del capital, un percentatge elevat que no obstant això es redueix des del 3,52% de l'anterior. És el primer descens des del 2 de juny, data en la qual controlava un 0,47% del capital i des de la qual ha incrementat gradualment la pressió.

Marshall Wace, per la seva banda, és el segon major baixista entre les accions del banc amb un 2,83%. En aquest cas, manté aquest nivell des que ho incrementés fa dues setmanes respecte al 2,75% anterior. Per la seva banda, Samlyn Capital controla un 0,75% del capital, després d'haver aconseguit el 0,82% al novembre.

Noticias relacionadas

contador