• En no ser presentat cap candidat per enlloc, li correspon al Govern la proposta de nomenament
ep colaslos controlesseguridadaeropuertobarcelona-prat
EUROPA PRESS

El Govern fa un pas més dins el procediment d'arbitratge obligatori entre els treballadors dels controls de seguretat de passatgers de l'Aeroport de Barcelona-El Prat i l'empresa Eulen. L'executiu ha anunciat l'elecció de Marcos Peña, president del Consell Econòmic i Social, com a àrbitre dins d'aquest procés.

Després d'una reunió extraordinària, dimecres passat, 16 d'agost, el Consell de Ministres va acordar establir el procediment arbitratge obligatori com a solució a la convocatòria de vaga de 24 hores indefinida dels treballadors d'Eulen que exerceixen el seu treball en els controls de seguretat de passatgers del Prat. El Govern va optar per aquesta via després del fracàs de les negociacions entre l'empresa i els treballadors i de la mediació de la Generalitat.

Després de no ser presentat cap candidat per enlloc, li correspon al Govern la proposta de nomenament

"Transcorregudes 24 hores des de la notificació de l'acord sense que les parts hagin consensuat la designació d'un àrbitre, li correspon al Govern la proposta de nomenament", assegura el Ministeri de Foment en un comunicat emès durant el matí d'aquest divendres. Les parts tenen un termini de 24 hores per realitzar les al·legacions que estimin oportunes a la proposta del Govern.

La primera a respondre ha estat l'empresa. La direcció d'Eulen ha assegurat que respecta i accepta la designació de Marcos Peña, com a àrbitre per redactar el laude d'obligatori compliment que ha de desencallar el conflicte dels vigilants dels filtres de seguretat del Prat. Fonts de la direcció de la companyia han explicat a Europa Press que es posen "a la seva disposició" i que respecten al màxim la designació de Peña com a àrbitre. Han recordat que des del primer moment van manifestar que acatarien l'àrbitre que proposés el Govern i han confirmat que així ho faran fins que acabi el procediment.

DESCONVOCADA LA VAGA

El comitè de vaga d'Eulen ha decidit ajornar la vaga indefinida a l'Aeroport del Prat arran de l'atemptat d'aquest dijous a Barcelona, ​​segons ha informat a Europa Press l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez. Així mateix, els treballadors han desconvocat una manifestació que havien convocat per aquest divendres a la tarda a l'avinguda Diagonal de la capital catalana.

Noticias relacionadas

contador