• Juntament amb Eulen i ICTS controlen el 94% de la seguretat dels aeroports espanyols
  • Els seus adjudicacions amb Aena suposen menys del 2,5% de la seva facturació total
ep empleadosprosegur 20170509085602
PROSEGUR

Prosegur perd un 7% des del passat 1 d'agost, és a dir, més de 220 milions d'euros de valor borsari. La companyia de serveis de seguretat es situava aquesta jornada a 5,85 euros per acció, des de llavors, la seva cotització retrocedeix fins als 5,46 euros, el seu nivell mínim des del 30 de març. Una caiguda del valor de les seves accions que s'ha produït en plena protesta a l'Aeroport del Prat dels treballadors de seguretat d'Eulen, empresa que va substituir Prosegur en aquest servei.

  • 1,63€
  • -0,61%

Aquest conflicte ha col·locat la lupa sobre les adjudicacions dels serveis de seguretat dels aeroports. Eulen, Prosegur i ICTS Hispania s'ocupen de les tasques de seguretat en els filtres de control de passatgers i equipatges al 94% dels aeroports espanyols, segons dades d'Aena que indiquen que aquestes companyies presten serveis en 45 dels 48 aeroports de la xarxa: Eulen, en 21; Prosegur, en 17; i ICTS, en 7.

L'empresa que presideix Helena Revoredo gestiona, des de novembre de 2016, la seguretat d'importants aeroports de la xarxa d'Aena com Eivissa, Menorca, La Palma, Sevilla, Tenerife Nord i Sud per 16,8 milions a l'any. A més, també va aconseguir, un mes després, l'adjudicació del paquet d'aeròdroms de Lanzarote, Gran Canària, Almeria, Granada per altres 16 milions.

A més, la companyia administra des de 2015 la seguretat de l'aeroport amb major nombre de passatgers de la xarxa, Madrid-Barajas, per 23,7 milions a l'any. Un contracte que es va ampliar fins al 2018. La resta d'adjudicacions tenen una durada de dos anys.

A Barajas, el passat mes de juliol, Prosegur va haver d'enfrontar-se a una vaga parcial dels seus treballadors. No obstant, la companyia va aconseguir acabar amb aquest conflicte, evitant una situació com la del Prat, mitjançant un acord amb els sindicats. La companyia va accedir al reconeixement de la singularitat dels treballadors d'escàners de seguretat amb un plus salarial.

La companyia administra des de 2015 la seguretat de l'aeroport amb major nombre de passatgers de la xarxa, Madrid-Barajas, per 23,7 milions a l'any

Encara que podrien obrir-se nous fronts per Prosegur. Després de la repercussió mediàtica de la vaga del Prat i la renegociació de la situació de Barajas, els treballadors de la companyia en aeroports com Tenerife Nord i Tenerife Sud, Gran Canària i La Palma alerten d'una possible vaga per a la millora de les seves condicions laborals.

MENYS DEL 2,5% DELS SEUS INGRESSOS

Dels 55,7 milions que factura Prosegur en total per la seva gestió dels aeroports espanyols suposa menys del 5% dels 1.561 milions d'euros que va ingressar el seu negoci de seguretat el 2016. Junts amb Prosegur Cash i Alarmes, la companyia que presideix Helena Revoredo va facturar 3.902.000 d'euros al passat exercici.

Per tant, la gestió dels aeroports suposa menys del 2,5% de la facturació total de la companyia. Però els seus últims resultats no li permeten posar en risc cap negoci. Prosegur va registrar un benefici net atribuït de 134 milions d'euros el 2016, una dada que suposa una retallada del 26% respecte a l'exercici anterior.

UN RETROCÉS DEL 7,63% EL 2017

Prosegur no està gaudint d'un bon 2017. Durant els vuit mesos de l'any, la companyia, que capitalitza 3.370 milions d'euros, ha retrocedit un 7,63% en borsa. Malgrat això, les cases d'anàlisi segueixen confiant en aquest valor. L'última a pujar al carro ha estat Goldman Sachs que recomana la compra de les accions de l'empresa de seguretat.

A més, l'entitat atorga un preu objectiu a les accions de Prosegur de 6,66 euros per acció per aquest any. Un nivell que atorga un potencial alcista d'un 22% a la companyia. Els analistes consideren que "les tendències macroeconòmiques segueixen sent el motor clau de la demanda de serveis de seguretat". Una nota positiva per al valor en temps convulsos.

Noticias relacionadas

contador