• L'última proposta que recollia un augment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues va ser rebutjada aquest cap de setmana
ep ministrofomento inigola serna 20170811132502
El ministre de Foment, Íñigo de la SernaEUROPA PRESS

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha negat aquest dilluns "rotundament" que s'hagin exercit pressions sobre els treballadors d'Eulen a l'Aeroport de Barcelona-El Prat perquè acceptessin la proposta de la Generalitat en el procés de mediació.

De la Serna ha assenyalat que la presència de la Guàrdia Civil ha fet que torni la "normalitat" a l'aeroport i ha indicat que és "absolutament necessària" per raons de seguretat.

El ministre, en declaracions a RNE i Onda Cero recollides per Europa Press, ha subratllat que és obligació del Govern espanyol garantir la seguretat i l'ordre públic a l'aeroport estant Espanya en alerta 4 en matèria terrorista.

D'aquí, ha dit, que s'hagi engegat des del Govern central un procediment per a l'aprovació d'un laude d'arbitratge obligatori del conflicte laboral dels treballadors de seguretat de Barcelona-El Prat. Aquest laude, ha explicat, no podia engegar-se fins que no finalitzés el procés de mediació de la Generalitat.

De la Serna ha assenyalat que la presència de la Guàrdia Civil a l'aeroport, que s'ha incrementat des de finals de la setmana passada, ha fet que torni la "normalitat" a l'aeroport. Així mateix, el ministre ha indicat que aquesta "sembla absolutament necessària" per raons de seguretat, i davant les dates en què ens trobem: en plenes vacances, i amb els milers de desplaçaments previstos per aquesta segona meitat d'agost, aprofitant el pont .

Finalment, De la Serna ha explicat que la de la Guàrdia Civil és una presència de "caràcter transitori", que durarà "tot el que sigui necessari", fins que finalitzi el conflicte i tot torni a la normalitat a l'aeroport. Una cosa que sembla una cosa difícil, tenint en compte que aquest dilluns arrenca la vaga indefinida convocada per la plantilla d'Eulen.

Noticias relacionadas

contador