ep economiaempresas- ferrovial ultimaacuerdobirminghamfacilitara la ventanegocioservicios
FERROVIAL - Archivo
28,92€
  • 0,08€
  • 0,28%

El fons britànic The Children 's Investment Fund (TCI) ha doblat la participació indirecta que va iniciar a finals del passat mes de maig en el capital de Ferrovial fins a situar-la al 2,026%, des de la de l'1,027% que tenia fins ara.

TCI s'ha fet amb aquest percentatge addicional a través d'un nou contracte d''equity swaps', segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, el fons compta amb dos contractes d'aquest tipus de derivats sobre un total d'uns quinze milions de títols de Ferrovial, representatius del referit 2,026% del seu capital i valorats en uns 321 milions d'euros en funció de l'actual cotització de la companyia de construcció i concessions.

El fons britànic va entrar per la porta gran en el capital de la companyia presidida per Rafael del Pino a finals del passat mes de maig amb una aportació de 160 milions d'euros, a través de productes derivats per fer-se amb l'1,027% del capital.

Aquesta aposta coincideix amb l'adjudicació per part de l'agència britànica Transport for London (TfL), organisme local responsable dels sistemes de transports de la capital britànica, d'un contracte a Ferrovial valorat en 1.150 milions d'euros per executar una obra de gran envergadura.

Es tracta d'un doble túnel d'1,4 quilòmetres sota el riu Tàmesi, a l'est de Londres, per creuar les dues zones separades pel riu, entre la península de Greenwich i la zona de Silverstone.

Per la seva banda, TCI és l'actual primer accionista privat d'Aena, la participació del qual ascendeix al 8,3% entre els percentatges que té de forma directa i indirecta.

TCI s'eleva ara la participació indirecta que va iniciar a finals de maig en Ferrovial, grup que té una participació del 25% a l'aeroport londinenc de Heathrow i que actualment està en ple procés de venda del seu negoci de serveis i d'enfocar la seva estratègia en la construcció de grans infraestructures.

El fons britànic TCI se suma a altres inversors qualificats internacionals que ja estan en el capital de Ferrovial, com BlackRock, que acaba de tornar a arribar a la cota del 3%, i Fidelity amb un 1,9%.

Noticias relacionadas

contador