ep torre de telecomunicaciones de cellnex
CELLNEX - Archivo

Fa només uns dies el grup d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex va viure un moment històric: va superar a Telefónica en valor en borsa. La companyia es mou al caliu de l'interès dels inversors per aquest sector. I un dels que ja figuren al seu capital acaba de realitzar una ordenació de les societats amb les quals inverteix.

  • 30,55€
  • 0,36%

Es tracta del fons sobirà de Singapur, Government of Singapore Investment Corporation (GIC), propietari de més del 7% de Cellnex, que la setmana passada va modificar el seu vehicle inversor en la companyia espanyola.

GIC controla el 7,031% de Cellnex de forma majoritàriament indirecta. En concret, segons figura en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), només en controla directament un 0,259%.

RUPTURA DE L'ALIANÇA

Fins ara, la majoria dels títols els gestionava a través de Prisma Holdings. En concret, el 6,73%, Aquesta firma el 6 de juliol va traspassar la inversió a Lisson Grove Investment, un altre dels vehicles d'inversió del gegant asiàtic.

Prisma ha estat un vehicle rellevant a la història recent de l'accionariat de Cellnex perquè va ser la que va recollir la participació del fons de Singapur després de la ruptura de l'aliança de la firma sobirana mantenia amb la família Benetton i amb un altre fons sobirà, el d'Abu Dhabi. Junts, a través de la societat ConnecT, van mantenir agrupades les seves accions fins al mes de maig.

En aquell moment, el mercat esperava que la ruptura d'aquesta aliança canviés l'evolució a l'alça de la cotització. No ha estat així. Cellnex camina, pràcticament de forma continuada, a nous màxims i la seva capitalització és a prop dels 22.000 milions d'euros. Mentrestant, Telefónica frega els 20.900 milions.

Noticias relacionadas

contador