ep panel de bolsas y mercados espanoles bme en un grafico del interior del palacio de la bolsa de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Six no canviarà ni una coma del dossier de l'opa llançada sobre Borses i Mercats Espanyols (BME). Malgrat les queixes dels sindicats, que se senten enganyats amb la clàusula de manteniment de l'ocupació, és "bastant difícil" que la companyia suïssa faci cap modificació, segons fonts pròximes a l'operació.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

La Representació Legal dels Treballadors (RLT) de BME ha denunciat que, al principi, se'ls havia promès que els actuals treballadors anaven a tenir assegurat el seu ús durant els quatre anys posteriors a la liquidació de l'opa, però en el fullet aquest temps s'ha reduït a dotze mesos. Ho consideren un període insuficient i han demanat que aquestes garanties s'ampliïn.

No obstant això, a l'anunci de l'opa que es va fer al novembre, no s'especificava que aquests quatre anys es destinessin a mantenir la plantilla. El compromís era específicament sobre continuar operant a Espanya amb "les marques actuals", a més de continuar amb "les activitats de negoci, la seva seu, localització d'oficines i la seva estratègia". Finalment, aquest compromís s'ha ampliat a deu anys.

Els treballadors s'aferren al fet que també es preveia "mantenir un grau suficient d'independència per al negoci de BME". Per això han llançat aquesta ofensiva com a mesura de pressió, encara que són bastant conscients que és molt complicat que es modifiquin les condicions actuals de l'oferta. Així i tot, el soroll que han ocasionat és un primer pas per poder negociar en el futur, una vegada que la companyia suïssa hagi executat l'operació.

En qualsevol cas, no es rendeixen i han emplaçat al Consell d'Administració i a l'alta direcció de BME a transmetre la seva petició a Six, "perquè aquestes garanties s'esmenin". També han recordat que qualsevol reestructuració o modificació de les condicions laborals ha de ser negociada entre les parts, així com l'obligació d'informar amb anterioritat sobre qualsevol mesura que afecti les condicions laborals de la plantilla.

EL TERMINI PER A ACCEPTAR L'OPA FINALITZA L'11 DE MAIG

El termini d'acceptació de l'opa va començar a comptar el 30 de març. Els accionistes tenen des de llavors 43 dies naturals per decidir, és a dir, fins a l'11 de maig, tret que es produeixi una ampliació. Es tracta de l'operació més rellevant en el que portem de 2020, un any que ja està marcat per una crisi del coronavirus que ha dissuadit de gairebé totes les sortides a borsa i operacions corporatives.

El preu que s'ha establert és de 33,40 euros per títol, que deixa la valoració de la companyia en 2.792 milions d'euros. Al tancament del mercat d'aquest dimarts, cotitzava a 33,20 euros. El consell d'administració de BME ha recomanat acceptar aquesta oferta. No obstant això, aquesta opinió no és vinculant, sinó que la decisió correspon a cada accionista.

Noticias relacionadas

contador