ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

SIX únicament es compromet a garantir l'ocupació de la plantilla de BME durant els 12 mesos següents a la liquidació de l'opa. Els sindicats se senten enganyats, perquè a la presentació de l'oferta es prometia un període de quatre anys d'independència en la gestió i l'ocupació. Des de la companyia suïssa justifiquen aquesta qüestió com "un formalisme" en la redacció del text.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

La Representació Legal dels Treballadors (RLT) de BME manifesta, en primer lloc, que consideren insuficients les condicions relatives a l'ocupació. A través del comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), expliquen que un any no suposa "cap garantia de protecció de l'ocupació i condicions laborals", tenint en compte les múltiples sinergies i projecte empresarial de creixement que desgrana l'oferta en altres apartats.

Al dossier de l'opa, en què detalla els seus objectius, Six assegura que té intenció de mantenir amb caràcter general els llocs de treball dels empleats del grup durant els esmentats 12 mesos. Després, farà una revisió detallada del negoci i del personal. A més, indica que té voluntat d'ampliar l'equip de direcció i, en aquest cas, sí que preveu mantenir-lo durant almenys 10 anys.

La Representació Legal dels Treballadors considera insuficients les condicions relatives a l'ocupació

Aquesta "revisió detallada" és insuficient per als sindicats, que apunten que "contràriament al que diu Six", a la legislació laboral vigent no existeix cap requisit sobre la redacció de les condicions de garantia d'ocupació per a les empreses adquirides. "Més aviat al contrari, és una mesura habitual acordar amb la representació dels treballadors els aspectes relatius a l'ocupació abans d'elaborar el dossier, circumstància que no s'ha produït en aquest cas", critiquen.

A més, destaquen que cap membre de la companyia suïssa no s'ha posat en contacte amb ells. Per això, expressen la seva "preocupació sobre les intencions de Six en matèria d'ocupació i condicions laborals". Sobretot perquè els textos de l'opa han passat de recollir un compromís de quatre anys a 12 mesos, "la qual cosa en cap cas sembla indicar una estratègia de protecció d'ocupació definida".

D'aquesta manera, demanen al Consell d'Administració i a l'alta direcció de BME que transmetin aquestes consideracions a la direcció de Six, "perquè aquestes garanties siguin esmenades i ampliades en uns termes que puguin considerar-se suficients". També recorden que qualsevol reestructuració o modificació de les condicions laborals ha de ser negociada entre les parts, així com l'obligació d'informar amb anterioritat sobre qualsevol mesura que afecti les condicions laborals de la plantilla.

Noticias relacionadas

contador