ep archivo   viajes el corte ingles
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Corte Inglés planeja la sortida a borsa abans del 2028 després de l'acord pel qual Mutua entrarà al capital social de la companyia en adquirir un 8% de la seva participació per 555 milions d'euros.

Tal com informa el diari Expansión, la intenció és fer el salt als mercats borsaris en un termini de sis anys des de la firma del pacte a l'octubre del 2021, encara que podria avançar-se. Malgrat tot, no hi ha un full de ruta definit ni unes dates marcades, encara que sí una penalització en cas que no es dugui a terme. La intenció amb aquest moviment és obrir una finestra de liquiditat al vostre soci.

Per això, El Corte Inglés ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes el 26 de gener on aprovarà l'entrada de Mútua a l'accionariat, la reducció de capital social mitjançant l'amortització d'accions i la fixació del nou Consell d'Administració, al que, si se'n surt, entrarà Ignacio Garralda, president i conseller delegat del Grup Mútua.

L'acord entre les dues companyies es va anunciar a l'octubre del 2021 amb l'objectiu de desenvolupar una "gran aliança estratègica". Mútua es quedarà amb el 50% de les societats que desenvolupen l'activitat asseguradora d'El Corte Inglés i es convertirà en el proveïdor en exclusiva de les assegurances de vida i de no vida, així com de fons d'inversió, “amb el propòsit de millorar l'oferta i el servei d'assegurances i assessorament patrimonial als clients d'El Corte Inglés”, tal com van indicar. Per la seva banda, Corredoria d'assegurances es convertirà en agència vinculada per vendre només els productes de Mútua sota la marca Assegurances El Corte Inglés.

L'acord preveu el manteniment de la marca Assegurances El Corte Inglés, la projecció internacional i la creació de productes "nous i avançats que s'adaptin a les necessitats dels clients". Tots dos grups preveuen el manteniment del 100% de la feina.

Respecte a l'activitat de gestió d'actius, Mutuactivos distribuirà en exclusiva la cartera de productes d'estalvi i inversió entre la base de clients d'El Corte Inglés a través de tots els canals i les xarxes comercials del grup de distribució.

Noticias relacionadas

contador