ep la presidenta de el corte ingles marta alvarez y el presidente de mutua ignacio garralda
EL CORTE INGLÉS

El Corte Inglés i Grupo Mutua han arribat aquest dijous a un acord per al desenvolupament d'una "gran aliança estratègica". Mútua adquirirà el 50,01% de cadascuna de les dues societats que desenvolupen l'activitat asseguradora d'El Corte Inglés, és a dir, SECI (Assegurances de Vida i Accidents) i CESS (Corredoria d'assegurances) per un import de 550 milions d'euros.

Després de l'acord, Mutua es convertirà en el proveïdor en exclusiva de les assegurances tant de vida com de no vida, així com de fons d'inversió per al grup de distribució “amb el propòsit de millorar l'oferta i el servei d'assegurances i assessorament patrimonial als clients d'El Corte Inglés". Per la seva banda, CESS es convertirà en agència vinculada per vendre només els productes de Mutua sota la marca Assegurances El Corte Inglés.

A més, el Grup Mutua se suma al projecte d'El Corte Inglés en adquirir una participació del 8% del capital, procedent de l'autocartera, per 555 milions d'euros. Mutua estarà representada al Consell d'Administració d'El Corte Inglés pel seu president i conseller delegat, Ignacio Garralda.

L'acord preveu el manteniment de la marca Assegurances El Corte Inglés, la projecció internacional i la creació de productes "nous i avançats que s'adaptin a les necessitats dels clients". Els dos grups preveuen el manteniment del 100% de la feina.

El Corte Inglés ha manifestat que aquesta operació serà "molt beneficiosa per als clients, tant perquè accediran a una millor i més completa i personalitzada gamma de productes asseguradors, com perquè disposaran d'una extensa xarxa de distribució, nacional i internacional, que cobreix canals de venda tant físics com digitals".

També destaca que aquesta aliança permetrà combinar el seu lideratge en distribució amb el de Grup Mutua en assegurances generals, i facilitarà a les dues empreses més capacitat de creixement del negoci d'assegurances, així com més vinculació i fidelització dels clients.

Pel que fa a l'activitat de gestió d'actius, Mutuactivos distribuirà en exclusiva la cartera de productes d'estalvi i inversió entre la base de clients d'El Corte Inglés a través de tots els canals i xarxes comercials del grup de distribució.

APROVADA AQUESTA SETMANA

Els consells d'administració d'El Corte Inglés i Grupo Mutua han aprovat aquesta mateixa setmana l'operació, el tancament del qual queda esperant que s'obtinguin les autoritzacions administratives pertinents, i han destacat l'èxit que representa l'acord assolit per dues grans empreses nacionals desenvolupar l'activitat asseguradora i de l'assessorament patrimonial.

El Corte Inglés compta actualment amb més de 2.000 punts de venda amb presència a la major part del territori nacional, a Portugal ia diverses localitzacions internacionals. Els seus centres reben més de 700 milions de visites presencials l'any i uns 500 milions de visites a través dels seus canals en línia, xifra que el situa com un dels venedors en línia més grans d'Espanya. L'operació suposa un "pas decisiu" en l'execució del Pla Estratègic d'El Corte Inglés que durant els últims mesos ha dut a terme importants operacions tant en el pla comercial com en el corporatiu, ha dit la companyia presidida per Marta Álvarez.

Per part seva, amb aquest acord, Grupo Mutua estén els seus canals de distribució. Així, l'asseguradora, estarà present a partir d'ara també als canals de 'retail' d'El Corte Inglés, cosa que li permetrà l'accés a una base de clients més gran.

Com a assessors de l'operació intervenen Société Générale i Garrigues, per part de Mutua, i Goldman Sachs, Uria i KPMG, aquest últim com a co-assessor per a assegurances, per part d'El Corte Inglés. A més, s'ha comptat amb la intervenció addicional de Bank of America i Deloitte.

Noticias relacionadas

contador