ep archivo   el corte ingles
EL CORTE INGLÉS - Archivo

De la mateixa manera que El Corte Inglés certifica cada any l'arribada de la primavera amb el seu popularíssim eslògan, d'una forma que el canvi a la florida estació no el marca el calendari sinó els grans magatzems, la nova marca Bitcor, que la cadena de distribució ha registrat, podria ser un enorme pas per legitimar l'adopció de les monedes digitals i el bitcoin. La companyia que dirigeix Marta Álvarez es troba en plena transformació digital i, segons recullen diversos mitjans, al mes de març va iniciar els tràmits per patentar aquest nom i la locució "Bitcor El Corte Inglés".

Tant el joc de paraules que uneix el sufix distintiu de totes les sucursals de la companyia i el popular món 'cripto' com l'eslògan estan sent tramitats a l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO, per les sigles en anglès).

En aquest registre s'obliga a afegir una classificació del tipus d'activitat, en què el grup concreta que seria per al 'tipus 36', que recull "serveis financers, monetaris i bancaris; serveis d'assegurances, assumptes immobiliaris". De fet, diversos diaris especulen amb una moneda digital pròpia per realitzar transaccions dins del grup, que podrien ser uns nous corticoles o un projecte com el Diem de Facebook -abans Libra- que posi en escac el sistema financer mundial i la sobirania dels bancs centrals.

Tal com especulen els rotatius, el més probable és que es tracti d'un token del tipus 'utility', creats per una empresa per canviar-se en el futur per un accés als seus serveis, com un cupó, que hauria d'estar ancorat a l'euro.

D'altra banda, podria emmarcar-se en la nova estratègia d'El Corte Inglés en el món de les finances, com un pas més en el camí iniciat quan al març va signar un acord amb el gegant dels pagaments Mastercard per llançar la seva primera targeta universal. Aquest servei amplia la tradicional targeta bancària del grup que posseeixen 1,5 milions d'usuaris i que sol ser utilitzada per ajornar pagaments, i els converteix en clients bancaris, de manera que competirà directament amb els grans del sector, com Banc Santander, BBVA, Caixabank i Sabadell.

Noticias relacionadas

contador