Pizarro ceoe

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha valorat l'opció que l'expresident de la companyia elèctrica, Manuel Pizarro, es personi a la causa pel presumpte espionatge al directiu per part de l'excomissari José Manuel Villarejo. Bogas ha estat taxatiu, encara que sigui una valoració a títol personal: l'insta a no personar-s'hi.

  • 17,24€
  • -0,26%

Es tracta de les feines que presumptament va dur a terme Villarejo a instàncies de la seva competidora Iberdrola. La companyia hauria contractat l'excomissari d'una banda perquè investigués qui aleshores era president d'Endesa, per a recopilar dades de la seva vida privada, així com "punts foscos", segons la informació publicada per ElConfidencial.

Per una altra banda, Iberdrola hauria sol·licitat a l'excomissari que realitzés recerques que l'ajudessin a desbloquejar la posada en marxa d'una central de cicle combinat a Arcs de la Frontera (Cadis).

ELS ENREGISTRAMENTS

José Bogas, sense entrar al fons de l'assumpte, ha instat Pizarro a no personar-se a la causa. És la mateixa estratègia que seguirà la pròpia companyia elèctrica, filial del grup italià Enel, que no té cap intenció de personar-se a la causa per la presumpta actuació irregular de l'excomissari.

Pel que fa referència a les investigacions, l'excap de Seguretat d'Iberdrola, Antonio Asenjo, les hauria encarregat personalment en una reunió que va tenir lloc el 2 de setembre de 2004.

A les informacions publicades s'afirma que Iberdrola tenia interès a trobar flaqueses en Endesa o els seus màxims responsables. En concret, en una conversa registrada pel mateix Villarejo, Asenjo va assegurar que el “cromo” que més li interessava aconseguir era la suposada relació de la seva competidora amb el PSOE d'Andalusia. “Aquest cromo… El necessiten els de dalt per… per intercanviar”, va afirmar el directiu als citats enregistraments. En un altre dels talls, Asenjo va recalcar: “És important per a nosaltres… El tema d'Endesa”.

Noticias relacionadas

contador