ep archivo   grifols 20210729093011
GRIFOLS - Archivo

L'Egyptian Drug Authority (l'autoritat sanitària egípcia competent) ha autoritzat el funcionament del centre de donació de plasma de Grifols al país, situat al complex anomenat 6 d'octubre, als afores del Caire. Aquest és el primer dels 20 que té projectats la companyia.

  • 19,95€
  • 0,76%
  • 12,30€
  • 0,00%

D'aquesta manera, ja s'han començat a rebre les primeres donacions de plasma, fet que suposa una fita per a Grifols, tal com ha indicat en un comunicat. Aquest primer centre obert neix de l'aliança de la companyia amb la National Service Projects Organization (NSPO) d'Egipte.

Grifols Egypt, la joint venture que neix de l'acord, té projectats 19 centres de donació de plasma més que s'obriran per tot el país durant els propers dos anys. La normativa local sobre la donació de plasma, inclosos els estàndards de qualitat i seguretat, està alineada amb la de l'Administració de Medicaments i Aliment nord-americà (FDA, per les sigles en anglès), que durant dècades ha supervisat la xarxa més gran i més experimentada de centres de donació de plasma del món.

Amb el temps, el plasma recollit a Egipte es convertirà en hemoderivats a les instal·lacions productives que s'estan construint i que es preveu que estiguin en funcionament el 2025. Es tracta d'una planta de fraccionament de plasma, una planta de purificació i instal·lacions per anàlisi i emmagatzematge. Fins aleshores, tot el plasma recollit (fins a un milió de litres anuals) es processarà a Espanya i després serà retornat a Egipte en forma de medicament, tal com s'informa a l'escrit.

L'aliança entre Grifols i la NSPO es va signar al novembre del 2020 i és la primera vegada que un govern i un fabricant privat de la indústria del plasma s'uneixen per construir una plataforma integrada de subministrament i garantir la disponibilitat de productes plasmàtics a nivell nacional i regional.

"Les primeres donacions de plasma inicien una nova era per a Egipte, marcant clarament el camí cap a l'autosuficiència de plasma", afirma Víctor Grifols Deu, coconseller delegat de Grifos. “La nostra aliança amb el govern egipci és un model innovador i eficient que permetrà que els tractaments plasmàtics estiguin disponibles a gran escala”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador