ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

Queda menys d'un mes fins l'11 de maig, quan conclou el termini d'acceptació de l'oferta pública d'adquisició (opa) del grup suís SIX per Borses i Mercats Espanyols (BME). És el moment de posicionar-se i cercar un buit en el capital o esgarrapar una millor posició. És el que han fet el gegant de la inversió BlackRock i l'inversor francès, Emmanuel Boussard, qui ja va fer un moviment similar en el grup de distribució DIA.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

El grup suís ofereix 34 euros per cada acció del gestor de la borsa, que es queda en 32,98 euros, si se n'exclou el dividend. La seva cotització està entre aquestes dues xifres, i es manté en 33,22 a tancament d'aquest dimecres.

I, amb una acció amb el fre clavat a la borsa, el gegant de la inversió BlackRock ha accelerat la seva aposta pel títol. Des del novembre passat, la seva participació ha anat creixent, i ha passat del 3,12% que revelava el 21 d'aquest mes (tres dies naturals després de conèixer-se l'oferta de SIX) fins al 3,83% que va comunicar aquest dimecres, segons els registres que figuren en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En aquells moments, al novembre, l'acció depassava els 35 euros.

Però la major gestora de fons del món no és l'única que mou fitxa amb BME. Aquestes últimes jornades també s'ha posicionat dins del seu accionariat l'inversor francès Emmanuel Boussard, fundador de la firma Boussard & Gavaudan Partners. En el seu cas, la seva posició és significativament menor, i ha anat oscil·lant des de finals de març a l'entorn de l'1%.

BOUSSARD A DIA

No obstant això, en el seu cas, la seva presència és significativa, perquè ja va jugar un paper similar en una de les últimes opes per una cotitzada espanyola, la del grup de supermercats DIA. Boussard va ser un dels inversors que va invertir en la companyia de distribució coincidint amb l'oferta de compra del magnat Mijaíl Fridman, de la qual va arribar a ser-ne el segon major accionista després de l'inversor rus, amb el 4% del capital.

La presència de tots dos no és l'única, amb els moviments de diversos inversors, com són la firma britànica Sand Grove, que ha depassat la barrera del 2,23%; o el gestor de fons Michael Tiedemann, que supera el 3,4%.

En un accionariat sense accionistes de referència, excepte Corporación Financiera Alba, amb el 12%; els moviments durant les properes setmanes, si res no canvia, es continuaran succeint.

Noticias relacionadas

contador