ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

El Consell de Ministres ha autoritzat l'adquisició del 100% del capital de Borses i Mercats Espanyols, (BME) per part de l'empresa suïssa SIX Group. L'autorització s'ha concedit a proposta del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, després d'un informe previ favorable de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i després de complir el tràmit d'audiència amb les Comunitats Autònomes amb competències en la matèria.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

L'empresa SIX Group va presentar el mes de desembre un escrit sol·licitant autorització per comprar l'empresa espanyola BME, gestora dels mercats regulats, l'entitat de contrapartida central i el dipositari central de valors a Espanya, operació que requeria l'autorització del Govern.

Després d'analitzar la informació i els informes pertinents, el Govern ha autoritzat l'operació, considerant que es compleixen els requisits establerts a la normativa, principalment la solvència financera de l'adquirent i la seva idoneïtat, reputació i experiència.

A més, SIX ha assumit una sèrie de compromisos a la seva sol·licitut, que garantiran el manteniment de l'activitat de les infraestructures de mercat afectades, i per tant la continuïtat del mercat de valors espanyols com a mecanisme de finançament de les nostres empreses.

Finalment, un cop l'operació ha rebut l'autorització del Govern, la proposta d'adquisició es sotmetrà al criteri de la CNMV, com a autoritat competent a Espanya per autoritzar ofertes públiques d'adquisició (OPA). Si la CNMV ho autoritza, seran els accionistes de BME els que decidiran en darrera instància si venen o no les seves accions al preu que els han ofert.

Noticias relacionadas

contador